ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Ρ.Σούνακ: «Η Αεροπορία μας πραγματοποίησε στοχευμένα πλήγματα εναντίον εγκαταστάσεων των Χούθι στην Υεμένη»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός προέτρεψε τους αντάρτες Χούθι να σταματήσουν τις επιθέσεις τους και να λάβουν μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης

Ρ.Σούνακ: «Η Αεροπορία μας πραγματοποίησε στοχευμένα πλήγματα εναντίον εγκαταστάσεων των Χούθι στην Υεμένη»

Η βρετανική αεροπορία πραγματοποίησε στοχευμένα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ την Πέμπτη.

Η απόφαση λήφθηκε ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις της πολιτοφυλακής στην εμπορική ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα, οι οποίες αποτελούσαν απειλή για τα βρετανικά και διεθνή πλοία και προκάλεσαν σημαντικές διακοπές σε ζωτικούς εμπορικούς δρόμους, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Σούνακ τόνισε ότι οι αντάρτες Χούθι συνεχίζουν να περιφρονούν τις διεθνείς προειδοποιήσεις και επιμένουν στις επιθέσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων επεισοδίων εναντίον πολεμικών πλοίων του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

«Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από τη διεθνή κοινότητα, οι Χούθι συνέχισαν να πραγματοποιούν επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων εναντίον πολεμικών πλοίων του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ μόλις αυτή την εβδομάδα », είπε ο Σούνακ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε περιορισμένη, αναγκαία και αναλογική δράση σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, λαμβάνοντας μη επιχειρησιακή υποστήριξη από την Ολλανδία, τον Καναδά και το Μπαχρέιν.

Τα πλήγματα αποσκοπούσαν στην υποβάθμιση των στρατιωτικών δυνατοτήτων των Χούθι και στη διασφάλιση της παγκόσμιας ναυτιλίας, σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ναυτικό εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά στην περιπολία στην Ερυθρά Θάλασσα ως μέρος της πολυεθνικής Επιχείρησης Prosperity Guardian , η οποία στοχεύει στην αποτροπή περαιτέρω επιθετικότητας των Χούθι, πρόσθεσε ο Σούνακ και προέτρεψε τους αντάρτες να σταματήσουν τις επιθέσεις τους και να λάβουν μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.