ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Σ.Μπερλουσκόνι για Β.Πούτιν: « Ήταν σε δύσκολη θέση – Τον ώθησαν στον πόλεμο»

Ο ρωσικός στρατός είχε στόχο να αντικαταστήσει την κυβέρνηση με «αξιοπρεπείς ανθρώπους» και μετά να αποχωρήσει

Σ.Μπερλουσκόνι για Β.Πούτιν: « Ήταν σε δύσκολη θέση – Τον ώθησαν στον πόλεμο»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι τάχθηκε υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν, επισημαίνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος «σπρώχτηκε» στη σύγκρουση.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το BBC, ο «Καβαλιέρε» και εδώ και χρόνια φίλος του Ρώσου προέδρου, ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός είχε στόχο να αντικαταστήσει την κυβέρνηση με «αξιοπρεπείς ανθρώπους» και μετά να αποχωρήσει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό το Σαββατοκύριακο το κόμμα του 85χρονου πολιτικού αναμένεται να ανέλθει στην εξουσία, ως κομμάτι ενός δεξιού συνασπισμού που φαίνεται ότι θα προκύψει μετά τις εκλογές στην Ιταλία.

Το σχέδιο της Ρωσίας κατά τον «Καβαλιέρε»

Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι υπάρχει ένα αφήγημα που δημιουργήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης στη Μόσχα, σύμφωνα με το οποίο η ουκρανική κυβέρνηση φέρεται να έσφαζε ρωσόφωνους στα ανατολικά της χώρας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το εν λόγω ρεπορτάζ που προωθείται από αυτονομιστικές δυνάμεις και εθνικιστές πολιτικούς στη ρωσική κυβέρνηση, δεν άφησε στον Πούτιν άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει μια περιορισμένη επέμβαση. «Ο Πούτιν ωθήθηκε από τον ρωσικό πληθυσμό, το κόμμα του και από τους υπουργούς του να εφεύρει αυτήν την ειδική επιχείρηση», είπε.

«Τα στρατεύματα έπρεπε να εισέλθουν, να φτάσουν στο Κίεβο σε μια εβδομάδα, να αντικαταστήσουν την κυβέρνηση Ζελένσκι με αξιοπρεπείς ανθρώπους και μια εβδομάδα αργότερα να επιστρέψουν», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

«Αντίθετα βρήκαν μια απροσδόκητη αντίσταση, η οποία στη συνέχεια τροφοδοτήθηκε από όπλα κάθε είδους από τη Δύση», συμπλήρωσε.

Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα ο Μπερλουσκόνι

Σημειώνεται ότι ο Μπερλουσκόνι ήταν από καιρό θαυμαστής του Πούτιν. Μάλιστα, το 2012 πήγε μαζί του ένα ταξίδι για σκι στη ρωσική πόλη Σότσι.

Ωστόσο, τον Απρίλιο, καταδίκασε την επέμβαση και είπε ότι ήταν «βαθιά απογοητευμένος και λυπημένος» από τη συμπεριφορά του Πούτιν, προσθέτοντας ότι «οι σφαγές αμάχων στη Μπούτσα και σε άλλες τοποθεσίες είναι πραγματικά εγκλήματα πολέμου».

Ο ηγέτης του κόμματος Forza Italia διεξάγει προεκλογική εκστρατεία ως μέρος ενός δεξιού συνασπισμού ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Το κεντροδεξιό κόμμα του είναι ο μικρότερος εταίρος της συμμαχίας, η οποία εδράζεται από τους σκληροπυρηνικούς αδελφούς της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι και το λαϊκιστικό κόμμα Lega Nord του Ματέο Σαλβίνι. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το μπλοκ θα κερδίσει την πλειοψηφία.

Παρά τη φιλία του Μπερλουσκόνι στο παρελθόν με τον Πούτιν και την κριτική του Σαλβίνι για τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία, η Μελόνι, η οποία αναμένεται να ηγηθεί οποιασδήποτε πιθανής κυβέρνησης, έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την υποστήριξη της Ιταλίας στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας σύγκρουσης που στοχεύει στην αναμόρφωση της παγκόσμιας τάξης», είπε ο ίδιος νωρίτερα αυτόν τον μήνα. «Έτσι πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη», είχε προσθέσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.