ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Στο «στόχαστρο» της Νότιας Κορέας η συνεργασία Κιμ Γιονγκ Ουν-Πούτιν – Τι απαντά η Βόρεια Κορέα

«Φυσιολογική» η συνεργασία μεταξύ γειτόνων λέει η άλλη πλευρά

Στο «στόχαστρο» της Νότιας Κορέας η συνεργασία Κιμ Γιονγκ Ουν-Πούτιν – Τι απαντά η Βόρεια Κορέα

Απάντηση στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ, ο οποίος επέκρινε τη συνεργασία της Πιονγκγιάνγκ με τη Μόσχα μετά το ταξίδι του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία, έδωσε σήμερα το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, υποστηρίζοντας πως είναι «φυσιολογικό» οι γείτονες να διατηρούν στενές σχέσεις.

Σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Γιουν τόνισε πως εάν η Ρωσία βοηθούσε τη Βόρεια Κορέα να ενισχύσει το οπλοστάσιό της σε αντάλλαγμα για τη συμβολή της στην επίθεση που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία, αυτό θα συνιστούσε «άμεση πρόκληση».

Όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), η Πιονγκγιάνγκ κατήγγειλε τις «κακοήθεις συκοφαντίες» του Γιουν σχετικά με τη φιλική συνεργασία της με τη Ρωσία, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας πως λειτουργεί ως «φερέφωνο» των ΗΠΑ.

Σε δελτίο Τύπου που μεταδόθηκε από το KCNA υπογραμμίζεται: «Είναι απολύτως φυσιολογικό για γειτονικές χώρες να διατηρούν στενές σχέσεις και δεν θα λογοδοτήσουμε για αυτό»

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ταξίδεψε την προηγούμενη εβδομάδα στη Ρωσία, όπου συμφώνησε με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν να ενισχύσουν τη στρατιωτική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών τους.

Αξιωματούχοι σε Ουάσινγκτον και Σεούλ θεωρούν ότι η Ρωσία φιλοδοξεί να αποκτήσει πολεμοφόδια από τη Βόρεια Κορέα για να αναπληρώσει τις απώλειες που έχει στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ ταυτόχρονα η Πιονγκγιάνγκ αναζητεί προηγμένη τεχνολογία για την ανάπτυξη του οπλοστασίου της.

Το KCNA μεταδίδει: «Η εξωτερική πολιτική της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας (σ.σ. όπως είναι η επίσημη ονομασία της Βόρειας Κορέας) δεν εξαρτάται από τίποτα. Οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τους γείτονες θα εξακολουθήσουν να ενισχύονται»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.