ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τ.Μπάιντεν: Επίσκεψη στο Κεντάκι για να επιθεωρήσει τις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέδεσε την καταστροφή με την κλιματική αλλαγή

Τ.Μπάιντεν: Επίσκεψη στο Κεντάκι για να επιθεωρήσει τις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία στο ανατολικό Κεντάκι, όπου αντίκρισε τα κατεστραμμένα σπίτια, τα ξεριζωμένα δέντρα και τους γεμάτους λάσπη δρόμους που άφησαν πίσω οι φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Κύμα καύσωνα σάρωσε την αμερικανική πολιτεία καθώς οι κάτοικοι πασχίζουν ακόμη να συνέλθουν από την καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες στα τέλη Ιουλίου. Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ πολλοί επιζήσαντες έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Ο αμερικανός πρόεδρος συνέδεσε την καταστροφή με την κλιματική αλλαγή. «Όπως όλοι γνωρίζετε, έχουμε υποστεί τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Μπάιντεν αναφερόμενος στις φυσικές καταστροφές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Χθες Κυριακή, η Γερουσία ενέκρινε νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπεσίαρ έκανε μια αισιόδοξη αξιολόγηση των έως τώρα εργασιών, λέγοντας ότι έχει αποκατασταθεί παντού η ηλεκτροδότηση με εξαίρεση «περίπου 200 σπίτια», ενώ για την υδροδότηση ανέφερε πως «νερό έχουν περισσότεροι απ’ ό,τι θεωρούσαμε πως θα ήταν εφικτό» στην παρούσα φάση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα το σχέδιο για την ανακούφιση των πληγέντων από την καταστροφή. Η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν βοήθησε προσωπικά στην αποστολή δεμάτων με ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς. Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι του προέδρου Μπάιντεν, αφότου ανέρρωσε από την Covid-19.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γιγαντιαία επιχείρηση για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανοικοδόμηση της περιοχής ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, αφότου υποχώρησαν τα νερά και τα συνεργεία απέκτησαν πρόσβαση σε απομακρυσμένες κοινότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.