ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Οργισμένος» Τ.Μπάιντεν σε Β.Νετανιάχου: «Συνάψτε συμφωνία για άμεση εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας»

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Μπενιαμίν Νετανιάχου διήρκησε λιγότερο από μισή ώρα

«Οργισμένος» Τ.Μπάιντεν σε Β.Νετανιάχου: «Συνάψτε συμφωνία για άμεση εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας»

Οι δύο ηγέτες είχαν έντονη τηλεφωνική συνομιλία, τρεις ημέρες μετά από την επίθεση στη Γάζα που προκάλεσε τον θάνατο επτά εργαζομένων της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε στον Νετανιάχου πως είναι «απαράδεκτη» τόσο η επίθεση εναντίον εθελοντών ανθρωπιστικής οργάνωσης όσο και γενικότερα η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Ζήτησε άμεσα μέτρα προστασίας των αμάχων  ο Μπάιντεν

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Ισραήλ να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία προτίθεται να λάβει με στόχο την προστασία αμάχων και εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, καθώς και για την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε σαφές στον Νετανιάχου ότι η πολιτική της Ουάσινγκτον σε ό,τι αφορά τη Γάζα θα εξαρτηθεί από την αξιολόγηση των άμεσων μέτρων που θα λάβει το Ισραήλ, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι η επίτευξη άμεσης εκεχειρίας είναι απαραίτητη για την σταθεροποίηση και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως και για την προστασία των αμάχων.

Προέτρεψε μάλιστα τον ισραηλινό πρωθυπουργό να ζητήσει από τους διαπραγματευτές του να συνάψουν συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ώστε να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατά η Χαμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις απειλές του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, με τον Μπάιντεν να διαβεβαιώνει τον Νετανιάχου για την σθεναρή υποστήριξη της Ουάσινγκτον απέναντι στις απειλές της Τεχεράνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.