ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Το Κίεβο επισκέφθηκε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας – Τι συζήτησε με τον Β.Ζελένσκι

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Γκραντ Σαπς στην ουκρανική πρωτεύουσα από τότε που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Άμυνας της Βρετανίας, τον περασμένο μήνα

Το Κίεβο επισκέφθηκε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας – Τι συζήτησε με τον Β.Ζελένσκι

Σε συνάντηση που είχε στο Κίεβο με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς συζήτησε τρόπους ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Σαπς στην ουκρανική πρωτεύουσα από τότε που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Άμυνας της Βρετανίας, τον περασμένο μήνα. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σταθερός σύμμαχος της Ουκρανίας από τότε που η Ρωσία επενέβη στη γείτονά της τον Φεβρουάριο 2022.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του δήλωσε: “Εκ μέρους όλου του έθνους, σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε για μας. Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθειά σας –στρατιωτική, οικονομική, ανθρωπιστική. Εκτιμούμε βαθύτατα ότι μπορούμε να στηριχθούμε σε σας”

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στη συνεργασία στον αμυντικό τομέα ανάμεσα στο Κίεβο και το Λονδίνο, η οποία όπως είπε επέτρεψε στην Ουκρανία να διευρύνει σημαντικά τις ικανότητές της στο πεδίο της μάχης με όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Η Βρετανία παρείχε φέτος πυραύλους κρουζ Storm Shadow, οι οποίοι επέτρεψαν στην Ουκρανία να πραγματοποιεί πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς σε στόχους σε κατεχόμενα από τις ρωσικές δυνάμεις εδάφη της.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι Σαπς και Ζελένσκι συζήτησαν την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας εν μέσω φόβων ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) για να στοχοθετήσει κρίσιμης σημασίας ενεργειακές υποδομές μέσα στο χειμώνα.

Η επίσκεψη του Σαπς στο Κίεβο δεν είχε προαναγγελθεί, συνηθισμένο μέτρο πρόληψης για την ασφάλεια σε καιρό πολέμου, και επίσης δεν διευκρινίστηκε πότε συναντήθηκαν ο Σαπς με τον Ζελένσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σαπς αντικατέστησε τον Μπεν Ουάλας στη θέση του υπουργού Άμυνας τον περασμένο μήνα και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την υποστήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.