ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τώρα «τρέχουν» αλλά είναι αργά: Ο Λευκός Οίκος διέρρευσε ότι αρνήθηκε επιπλέον βοήθεια στο καθεστώς Ζελένσκι (upd)

Τι μεταδίδει το NBC News που στηρίζει τους Δημοκρατικούς

Τώρα «τρέχουν» αλλά είναι αργά: Ο Λευκός Οίκος διέρρευσε ότι αρνήθηκε επιπλέον βοήθεια στο καθεστώς Ζελένσκι (upd)

(Ανανέωση αρχικό κείμενο, 21:36) Προ της επικείμενη εκλογικής συντριβής της 8ης Νοεμβρίου για τις ενδιάμεσες εκλογές σε Κογκρέσο και Γερουσία (που θα έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια αυτών των σωμάτων από τους Δημοκρατικούς) ο Λευκός Οίκος διέρρευσε συνομιλία σύμφωνα με την οποία ο Τ.Μπάιντεν αρνήθηκε να δώσει επιπλέον οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στον Β.Ζελένσκι.

Πριν αναφέρουμε τη συνομιλία που διέρρευσε να διευκρινίσουμε πως μόλις το 2% των Αμερικανών πολιτών ενδιαφέρεται για την τύχη του Β,Ζελένκι και της Ουκρανίας και το 78% απορρίπτουν την δωρεάν οικονομική και στρατιωτική βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στο καθεστώς.

Σύμφωνα με το NBC News που υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς, σε συνομιλία που κατεγράφη τον Ιούνιο, ο Τ.Μπάιντεν μόλις είχε τελειώσει να λέει στον Ζελένσκι ότι μόλις είχε δώσει το «πράσινο φως» για άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, όταν ο Ουκρανός άρχισε να απαριθμεί όλη την πρόσθετη βοήθεια που χρειαζόταν και δεν έπαιρνε.

Τότε, ο Μπάιντεν έχασε την ψυχραιμία του, λέγοντας, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του, πως «ο αμερικανικός λαός ήταν αρκετά γενναιόδωρος και η κυβέρνησή του και ο αμερικανικός στρατός εργάζονταν σκληρά για να βοηθήσουν την Ουκρανία», προσθέτοντας πως με αυτά τα δεδομένα, ο Ζελένσκι «θα μπορούσε να δείξει λίγη περισσότερη ευγνωμοσύνη».

Σύμφωνα με το NBC, η «σύγκρουση» αυτή αντανακλά την πρώιμη συνειδητοποίηση του Μπάιντεν ότι τόσο η υποστήριξη του Κογκρέσου όσο και η δημόσια υποστήριξη για την αποστολή δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία έχε αρχίσει να ξεθωριάζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οκτώ ημέρες πριν τις εκλογές όμως είναι αυτό που λέμε «πολύ αργά για δάκρυα»: Η εκλογική συντριβή Μπάιντεν και Δημοκρατικών είναι προ πυλών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.