ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Β.Ορμπάν: «Η Ουγγαρία δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή διαδηλώσεων υποστήριξης σε τρομοκρατικές οργανώσεις»

Ο πρώην επικεφαλής της Χαμάς Χάλεντ Μεσάλ έχει ζητήσει να διοργανωθούν σήμερα διαδηλώσεις σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο υπέρ των Παλαιστινίων

Β.Ορμπάν: «Η Ουγγαρία δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή διαδηλώσεων υποστήριξης σε τρομοκρατικές οργανώσεις»

Ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε σήμερα μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι η Ουγγαρία δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή διαδηλώσεων υποστήριξης σε «τρομοκρατικές οργανώσεις», ενώ πρόσθεσε ότι όλοι οι Ούγγροι πολίτες θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς ανεξαρτήτως της θρησκείας και της καταγωγής τους.

«Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις υπέρ των τρομοκρατών σε όλη την Ευρώπη», κατήγγειλε ο Ορμπάν.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, η οποία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ το προηγούμενο Σάββατο, έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τον Καναδά, την Αίγυπτο και την Ιαπωνία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, σύμμαχος του Ισραηλινού ομολόγου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του, όμως πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό η σύγκρουση να μην εξαπλωθεί σε άλλες χώρες και να αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή.

Ο πρώην επικεφαλής της Χαμάς Χάλεντ Μεσάλ έχει ζητήσει να διοργανωθούν σήμερα διαδηλώσεις σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο υπέρ των Παλαιστινίων αλλά και από τους λαούς των γειτονικών χωρών να συμμετάσχουν στη μάχη κατά του Ισραήλ.

Μέσω Facebook έχει γίνει έκκληση για την πραγματοποίηση διαδήλωση υποστήριξης προς τους Παλαιστινίους σήμερα στις 16:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) έξω από το υπουργείο Εξωτερικών της Ουγγαρίας, στη Βουδαπέστη.

«Έχουν γίνει απόπειρες ακόμη και στην Ουγγαρία» να διεξαχθούν φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις, σημείωσε ο Ορμπάν, χωρίς να αναφερθεί στην προγραμματισμένη διαδήλωση. «Αλλά δεν θα επιτρέψουμε κινητοποιήσεις συμπάθειας που στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις καθώς ενέχουν τον κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής για τους Ούγγρους πολίτες», εξήγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν Ούγγρο, ανεξαρτήτως θρησκείας ή καταγωγής, να νιώθει ανασφαλής», υπογράμμισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.