ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μήνυμα με νόημα από Β.Όρμπαν: «Η Ουγγαρία πρέπει προστατευθεί από παράνομους μετανάστες και Βρυξέλλες»

«Οι Ούγγροι προστατεύουν προστατεύουν ολόκληρη την Ευρώπη»

Μήνυμα με νόημα από Β.Όρμπαν: «Η Ουγγαρία πρέπει προστατευθεί από παράνομους μετανάστες και Βρυξέλλες»

O πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε την Παρασκευή (7/7), από τη Βιέννη, ότι η χώρα του δεν θα εφαρμόσει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση. 

Παράλληλα ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα δεχτεί υποχρεωτικές ποσοστώσεις ή την υποχρέωση να χτίσει στρατόπεδα παράνομων μεταναστών ή «γκέτο μεταναστών», σύμφωνα με όσα αναφέρει αναφέρει το MTI.

Οι αποφάσεις της ΕΕ θα σήμαιναν την αντικατάσταση ενός αποτελεσματικού ουγγρικού μοντέλου με ένα νέο ευρωπαϊκό μοντέλο «προφανώς δυσλειτουργικό», δήλωσε ο Όρμπαν με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής Αυστροουγγαρίας-Σερβίας. Η Ουγγαρία θα βρει τα νομικά και πολιτικά μέσα για να αποτρέψει την εφαρμογή των αποφάσεων των Βρυξελλών, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Όρμπαν είπε επίσης ότι η κατάσταση είναι «θλιβερή», καθώς η Ουγγαρία πρέπει να προστατευθεί όχι μόνο από παράνομους μετανάστες και διακινητές ανθρώπων, αλλά και από τις Βρυξέλλες. Οι Ούγγροι προστατεύουν όχι μόνο την Ουγγαρία, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, από την παράνομη μετανάστευση, δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν στην τριμερή σύνοδο κορυφής στη Βιέννη.

Πέρυσι, 330.000 παράνομοι μετανάστες σταμάτησαν στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκ των οποίων οι 270.000 κρατήθηκαν στα ουγγροσερβικά σύνορα, ανέφερε.

Το ουγγρικό μοντέλο είναι αποτελεσματικό και βασίζεται στην απλή ιδέα ότι κανείς δεν μπορεί να εισέλθει στο έδαφος μιας χώρας μέχρι να εξεταστεί η αίτησή του για άσυλο, εξήγησε ο Όρμπαν, σύμφωνα με την οποία οι αιτούντες άσυλο μπορούν να εισέλθουν στη χώρα αφού εγκριθεί η αίτησή τους.

Να θυμίσουμε ότι προσφάτως Ουγγαρία και Πολωνία έβαλαν «μπλόκο» στο σχέδιο της ΕΕ για το μεταναστευτικό.

Οι ηγέτες της Πολωνίας και της Ουγγαρίας δεν δέχονται την απόφαση που ελήφθη με ενισχυμένη πλειοψηφία στις 8 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, σχετικά με την εσωτερική διάσταση της μετανάστευσης και τον Υποχρεωτικό Μηχανισμό Αλληλεγγύης και για το λόγο αυτό εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μπλοκάρουν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, τα οποία αφορούν την εξωτερική πτυχή της μετανάστευσης.

Πρόκειται επί της ουσίας ένα σχέδιο που θα επιτρέψει την ελεύθερη είσοδο των παράνομων μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το πρίσμα ότι με αυτό τον τρόπο θα παταχθούν τα κυκλώματα διακίνησης.

Από πλευράς τους οι δύο χώρες ζητούν να γίνεται σε εθελοντική βάση η υποδοχή των αιτούντων άσυλο στα σύνορα της ΕΕ, σε αντίθεση με το τελικό κείμενο που προβλέπει έλεγχο των εξωτερικών συνόρων από κράτη μέλη όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Πορτογαλία και υποχρεωτική καταβολή 20.000 ευρώ ανά αλλοδαπό που δεν γίνεται αποδεκτός από άλλο κράτος μέλος της ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.