ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Υπό «διάλυση» η κυβέρνηση Τ.Μπάιντεν: Ούτε καν γνώριζαν ότι ο ΥΠΑΜ έπασχε από καρκίνο!

Ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε για τη θεραπεία που ακολουθεί ο Λόιντ Όστιν για τον καρκίνο, την Τρίτη

Υπό «διάλυση» η κυβέρνηση Τ.Μπάιντεν: Ούτε καν γνώριζαν ότι ο ΥΠΑΜ έπασχε από καρκίνο!

Μόλις πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστή η ακριβής περιπέτεια της υγείας του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε για τη θεραπεία που ακολουθεί ο Λόιντ Όστιν για τον καρκίνο, την Τρίτη.

Ο 70χρονος υπουργός γνωστοποίησε ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την 1η Ιανουαρίου, οπότε εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας ύστερα από επιπλοκές που προκλήθηκαν από χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί τον Δεκέμβριο.

Εν μέσω της περιπέτειάς του έχει δεχθεί, πάντως, κριτική από ανώτατους αξιωματούχους για το γεγονός ότι δεν αποκάλυπτε για καιρό για την κατάστασή του.

Στην πορεία, ο Όστιν απολογήθηκε για το γεγονός ότι δεν παρείχε επαρκή ενημέρωση.

Η καθυστέρηση στην ενημέρωση προς τον Λευκό Οίκο εγείρει προβληματισμό για ζητήματα διαφάνειας εντός του αμερικανικού κυβερνητικού επιτελείου.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σημειώνεται ότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υπουργούς του Μπάιντεν σε μία περίοδο που καλείται να διαχειριστεί ποικίλα ζητήματα που αφορούν στη διατάραξη της γεωπολιτικής ισορροπίας.

Την Τρίτη, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι ο Όστιν παρέμεινε στο νοσοκομείο.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι ο Μπάιντεν έμαθε εκείνη την ημέρα για τη διάγνωση για τον καρκίνο του προστάτη από τον οποίο πάσχει ο Όστιν.

«Κανένας στον Λευκό Οίκο δεν ήξερε μέχρι το πρωί ότι ο υπουργός Όστιν είχε καρκίνο του προστάτη» δήλωσε ο Κίρμπι.

Παραδέχθηκε, δε, ότι η γενικότερη επικοινωνία για την κατάσταση της υγείας του δεν ήταν η καλύτερη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Κάθλιν Χικς, δεν είχε ενημερωθεί για την εισαγωγή του Όστιν στο νοσοκομείο.

Η διάγνωση του καρκίνου του προστάτη έγινε από τους γιατρούς τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια, στις 22 του μήνα, ο υπουργός υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου, στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed National Military Medical Center.

Ο υπουργός επέστρεψε, όμως, την 1η Ιανουαρίου στο νοσοκομείο λόγω επιπλοκών μετά την επέμβαση, και συγκεκριμένα διαγνώστηκε με ουρολοίμωξη.

Την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω φόβων για τη λειτουργία του λεπτού εντέρου του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο Όστιν δεν έχασε ποτέ την επαφή με το περιβάλλον, η ουρολοίμωξη αντιμετωπίστηκε και αναφέρεται ακόμη ότι η υγεία του καταγράφει πρόοδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τον Όστιν επισήμανε ακόμη ότι ο καρκίνος διαγνώστηκε σε πρώιμο στάδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.