ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζ.Λ.Μελανσόν: Υπόσχεται γαλλική υπηκοότητα στον Τ.Ασάνζ αν εκλεγεί πρωθυπουργός

«Αν είμαι πρωθυπουργός τη Δευτέρα θα πολιτογραφηθεί Γάλλος και θα ζητήσουμε να μεταφερθεί σε εμάς»

Ζ.Λ.Μελανσόν: Υπόσχεται γαλλική υπηκοότητα στον Τ.Ασάνζ αν εκλεγεί πρωθυπουργός

«Αν είμαι πρωθυπουργός τη Δευτέρα, ο κύριος Ασάνζ -πιστεύω πως έχει υποβάλει το αίτημα- θα πολιτογραφηθεί Γάλλος και θα ζητήσουμε να μεταφερθεί σε εμάς», δήλωσε ο ηγέτης της συμμαχίας της αριστεράς Nupes, Ζαν Λικ Μελανσόν σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, κατά την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές.

Ο Ασάνζ διώκεται από την αμερικανική Δικαιοσύνη που θέλει να τον δικάσει για τη δημοσιοποίηση, από το 2010, τουλάχιστον 700.000 απόρρητων εγγράφων για τις αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Αν καταδικαστεί, διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 175 ετών.

Έπειτα από μακρά δικαστική διαμάχη, η βρετανική δικαιοσύνη έδωσε επίσημα το πράσινο φως στις 20 Απριλίου για την παράδοση του 50χρονου Αυστραλού στην αμερικανική δικαιοσύνη, αλλά η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ θα έπρεπε να υπογράψει την εντολή έκδοσης, πράγμα που έκανε σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ανακοίνωσή του ο ιστότοπος Wikileaks έκανε λόγο για «μια μαύρη ημέρα για την ελευθερία του Τύπου» και ανακοίνωσε πως ο Τζούλιαν Ασάνζ θα ασκήσει έφεση. Ο Αυστραλός έχει δικαίωμα να το κάνει μέσα σε 14 ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.