ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εικόνες «βιβλικής καταστροφής» στην Ιταλία: Στους 14 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Πάνω από 20.000 οι άστεγοι (φωτό)

Σε 27.000 σπίτια έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση

Εικόνες «βιβλικής καταστροφής» στην Ιταλία: Στους 14 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Πάνω από 20.000 οι άστεγοι (φωτό)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 15:49). Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ο νεότερος απολογισμός του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που έπληξε την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια είναι 14 νεκροί και πάνω από 20.000 άστεγοι. Οι διασώστες ανέσυραν από τις λάσπες τρεις νεκρούς το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Ραβένα.

Συνολικά έχουν καταγραφεί μεγάλες καταστροφές σε 42 δήμους, ενώ σε 27.000 σπίτια έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Το κυριακάτικο Γκραν Πρι της Formula 1 στην Ίμολα, το οποίο βρίσκεται κοντά σε πολλές από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, ματαιώθηκε σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να αποτραπεί η σύγκλιση των οπαδών των αγώνων αυτοκινήτου στην πλημμυρισμένη περιοχή.

Τουλάχιστον μία γέφυρα, κοντά στην πόλη Μπολόνια, κατέρρευσε, ορισμένοι δρόμοι υπονομεύτηκαν από τα νερά και πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια ανεστάλησαν.

Εννέα άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από διάφορες τοποθεσίες, δήλωσε ο Μπονατσίνι. Η Irene Priolo, αντιπρόεδρος της περιφέρειας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αν και οι βροχές υποχωρούν, η στάθμη των ποταμών εξακολουθεί να αυξάνεται.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μουσουμέτσι δήλωσε ότι θα ζητήσει από το υπουργικό συμβούλιο να βρει 20 εκατομμύρια ευρώ, για την πληγείσα περιοχή όταν συνεδριάσει στις 23 Μαΐου, για να εξετάσει μέτρα ανακούφισης.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πληρωμές φόρων και υποθηκών θα ανασταλούν για τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια Στέφανο Μπονατσίνι δήλωσε σήμερα (18/5), ότι οι ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων τριών ημέρων ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ. Την περασμένη νύχτα, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, πλημμύρισε και η ευρύτερη περιοχή της Ραβένα. Πιο συγκεκριμένα, στις πόλεις Λούγκο και Τσέρβια η στάθμη του νερού ξεπέρασε το ένα μέτρο και η ηλεκτροδότηση, όπως και οι τηλεφωνικές συνδέσεις, έχουν διακοπεί.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να καταφθάνουν στις πληγείσες περιοχές απ’ όλη την χώρα. Η Ιταλική Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιήσει σχεδόν 800 άνδρες, με 250 οχήματα. Παράλληλα, στις πλημμυρισμένες περιοχές επιχειρούν μέλη της Πολιτικής Προστασίας, του ιταλικού στρατού, των καραμπινιέρων και της αστυνομίας, αλλά και της ακτοφυλακής, με χρήση ελικοπτέρων.

Ο Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος Τζιλμπέρτο Πικέτο Φρατίν, μιλώντας στην ραδιοφωνία της Rai, υπογράμμισε ότι «στις 23 του μηνός, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μελόνι θα κηρύξει σε κατάσταση φυσικής καταστροφής την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια και θα εγκριθούν νέα, συγκεκριμένα μέτρα, όπως το πάγωμα της πληρωμής φόρων και δανείων για τους κατοίκους».

Στο μεταξύ, έπειτα από τη χθεσινή διακοπή της κυκλοφορίας, ξανάρχισαν να ανοίγουν δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι. Εξαιτίας νέας κατολίσθησης όμως, στον αυτοκινητόδρομο A1 (o οποίος συνδέει το Μιλάνο με την Νάπολη) την ώρα αυτή η ουρά των αυτοκινήτων ξεπερνά τα 14 χιλιόμετρα.

Δείτε εικόνες από τις καταστροφές στην Ιταλία:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.