ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Εκπρόσωπος Ισραηλινού ΥΠΕΞ: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας»

«Όποιος δεν είναι με το Ισραήλ υποστηρίζει την τρομοκρατία»

Εκπρόσωπος Ισραηλινού ΥΠΕΞ: «Ο Ρ.Τ.Ερντογάν βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας»

O εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ Λιόρ Χαγιάτ εξαπέλυσε επίθεση στην Τουρκία και στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Όποιος δεν είναι με το Ισραήλ υποστηρίζει την τρομοκρατία», υποστήριξε αρχικά ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

«Η Χαμάς μετέτρεψε τη Λωρίδα της Γάζας σε τρομοκρατική βάση με στόχο να σκοτώσει όσους περισσότερους ισραηλινούς μπορεί, όπως είδαμε την 7η Οκτωβρίου. Αν δεν είσαι με το Ισραήλ, τότε υποστηρίζεις μια τρομοκρατική οργάνωση. Και πιστεύω ότι αυτό που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας ήταν ότι τάχθηκε στη λάθος πλευρά της ιστορίας υποστηρίζοντας μια τρομοκρατική οργάνωση που σκότωσε πάνω από 1.400 Ισραηλινούς και απήγαγε πάνω από 220», πρόσθεσε.

Δημοσιογράφος: «Παρά την εμπρηστική του ρητορική, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι το Ιράν δεν θελήσει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην κρίση ρισκάροντας μια ισραηλινή αντίδραση, τι πιστεύετε;»

Χαγιάτ: «Πιστεύω ότι το Ιράν είναι η πηγή όλων των κακών στη Μέση Ανατολή. Είναι αυτοί που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία. Αυτοί που εξοπλίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, τον Λίβανο, το Ιράκ, την Υεμένη και πολλές άλλες περιοχές. Κάθε περιοχή που αγγίζει το Ιράν βυθίζεται στη μιζέρια, τη φτώχια, τη βία και την τρομοκρατία».

Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ που μιλάνε τώρα ήταν πολύ, πολύ, πολύ σιωπηλοί την 7η Οκτωβρίου». 

Στην ερώτηση του ΣΚΑΪ για τους πάνω από 7.000 νεκρούς Παλαιστινίους και τις καταγγελίες για ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, ο ισραηλινός αξιωματούχος αμφισβήτησε τα πάντα.

«Δεν πιστεύω κανέναν από τους αριθμούς που η Χαμάς δημοσιοποιεί στα διεθνή ΜΜΕ. Η Χαμάς ψεύδεται, ψεύδεται και ψεύδεται, και χρησιμοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ ως μέρος της προπαγάνδας της εναντίον του Ισραήλ. Το Ισραήλ δεν στοχεύει αμάχους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δημοσιογράφος: «Οι ηγέτες της Ε.Ε. κάλεσαν σε κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για ανθρωπιστικούς λόγους. Εξετάζει το Ισραήλ ένα τέτοιο ενδεχόμενο;»

«Το Ισραήλ δεν τάσσεται υπέρ μιας ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός. Υποστηρίζουμε την είσοδο και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα για όσο διάστημα δεν καταλήγει στα χέρια τρομοκρατών της Χαμάς», ήταν η απάντηση του αξιωματούχου.

Ακολούθως ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ζήτησε από τον κ. Χαγιάτ να σχολιάσει τις δηλώσεις αξιωματούχων του ΟΗΕ που κατηγόρησαν το Ισραήλ για συλλογική τιμωρία του παλαιστινιακού λαού.

«Δυστυχώς οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ που μιλάνε τώρα ήταν πολύ, πολύ, πολύ σιωπηλοί την 7η Οκτωβρίου και έχασαν το ηθικό έρεισμα για να μας απευθύνουν το λόγο. Αν δεν είπατε τίποτα την 7η Οκτωβρίου σας καλώ να το βουλώσετε», δήλωσε.

Δημοσιογράφος: «Τι άποψη έχετε για τη στάση της Ελλάδας στη διάρκεια της κρίσης;»

«Εκτιμούμε την ελληνική υποστήριξη στο Ισραήλ. Το γεγονός ότι ένας εκλεγμένος αξιωματούχος από την Ελλάδα (σ.σ. Μητσοτάκης) ήρθε στο Ισραήλ, μας μίλησε, μας υποστήριξε είναι πολύ σημαντικό για το Ισραήλ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.