Τσεχία: Καταποντισμός για το Κουμμουνιστικό Κόμμα – Δεν μπαίνει στη Βουλή για πρώτη φορά μετά τον Β΄ΠΠ

Τσεχία: Καταποντισμός για το Κουμμουνιστικό Κόμμα – Δεν μπαίνει στη Βουλή για πρώτη φορά μετά τον Β΄ΠΠ

Το κομμουνιστικό κόμμα της Τσεχίας έλαβε σήμερα στις βουλευτικές εκλογές ποσοστό κάτω από το όριο του 5% που επιτρέπει την είσοδό του στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα, που σημαίνει ότι θα αποκλειστεί από το κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας, που κάποτε ήταν κυρίαρχο, έλαβε ποσοστό μόλις 3,81% μετά την καταμέτρηση του 85% και πλέον των ψήφων.

Στα αποτελέσματα των εκλογών η τσεχική κεντροδεξιά συμμαχία «Μαζί» κέρδισε οριακά τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα..

Τα πρώτα αποτελέσματα είχαν δώσει τη νίκη στον πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπις.

Μετά την καταμέτρηση του 99% και πλέον των ψήφων, η συμμαχία έλαβε ποσοστό 27,78%, ενώ το κυβερνητικό λαϊκιστικό κίνημα ANO του Μπάμπις έλαβε το 27,14%. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η στροφή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα ψηφοδέλτια των εκλογέων στις μεγάλες πόλεις καταμετρήθηκαν στο τέλος.

Πάντως, ο Τσέχος πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα ηγηθεί των συνομιλιών για την επόμενη κυβέρνηση εάν ο πρόεδρος του το ζητήσει .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπάμπις, συνεχάρη τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης για τη νίκη του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.