ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ο Σαλβίνι απαγορεύει την αποβίβαση 135 αλλοδαπών στην Ιταλία – «Να τους πάρει η Ευρώπη»

Ο Σαλβίνι απαγορεύει την αποβίβαση 135 αλλοδαπών στην Ιταλία – «Να τους πάρει η Ευρώπη»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει σε ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, το Gregoretti, να αποβιβάσει τους αλλοδαπούς που περισυνέλεξε στη Μεσόγειο, απαιτώντας να συμφωνήσουν πρώτα οι ευρωπαϊκές χώρες για το πώς θα κατανεμηθούν οι άνθρωποι αυτοί.

Το Gregoretti περισυνέλεξε 135 αλλοδαπούς από δύο λέμβους στα ανοιχτά της Μάλτας αργά το βράδυ της Πέμπτης αλλά αναμένει ακόμη εντολή για το πού θα τους μεταφέρει.

«Δεν θα δώσω καμία έγκριση να αποβιβαστούν μέχρι να δεσμευτεί η Ευρώπη να παραλάβει όλους τους μετανάστες που επιβαίνουν» στο σκάφος, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ηγέτης της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.

Την Δευτέρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ 14 χωρών ώστε να τεθεί σε εφαρμογή ένας «μηχανισμός αλληλεγγύης» για να κατανέμονται οι μετανάστες που εντοπίζονται στη Μεσόγειο.

Προκάλεσε όμως την οργή του Σαλβίνι, όταν διευκρίνισε ότι θα πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να αποβιβάζονται πρώτα στην Ιταλία.

Οι αλλοδαποί επέβαιναν σε δύο σαπιοκάραβα. Αρχικά τους είδαν και ενημέρωσαν τις αρχές Τυνήσιοι ψαράδες, ενώ κατόπιν τους εντόπισαν και Ιταλοί ψαράδες, τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων από τη Μάλτα. Οι Ιταλοί είπαν ότι έμειναν επί 24 ώρες κοντά τους, για να τους βοηθήσουν και να τους καθησυχάσουν, εν αναμονή της άφιξης βοήθειας.

«Τους δώσαμε νερό, κρακεράκια… Ήμασταν σε μόνιμη επαφή με την ιταλική ακτοφυλακή. Η Μάλτα όμως δεν απάντησε ποτέ», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Κάρλο Τζαρατάνο, ο καπετάνιος του αλιευτικού που επέστρεψε το πρωί στο λιμάνι της Σκίακα, στη δυτική Σικελία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά, ένα περιπολικό του ιταλικού λιμενικού έφτασε από τη Λαμπεντούζα για να τους μεταφέρει στο Gregoretti, όπου βρίσκονταν ήδη άλλοι αλλοδαποί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.