ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την Τουρκική επέμβαση στη Συρία και ζητά «σειρά στοχευμένων κυρώσεων»

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την Τουρκική επέμβαση στη Συρία και ζητά «σειρά στοχευμένων κυρώσεων»

Την καταδίκη του στην τουρκική επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία εξέφρασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμα που εγκρίθηκε δια ανατάσεως της χειρός.

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Άγκυρα να αποσύρει τις ένοπλες δυνάμεις της, απορρίπτουν την «υποτιθέμενη ζώνη ασφαλείας» και εκφράζουν φόβους για επανεμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι η στρατιωτική επέμβαση «αποτελεί μια σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, και πως θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής στο σύνολό της».

«Οι ευρωβουλευτές απορρίπτουν τη δημιουργία μιας “υποτιθέμενης ζώνης ασφαλείας» και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με τον κουρδικό λαό. Εκφράζουν επίσης φόβους για μια επανεμφάνιση του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος).

Απαιτούν από τις χώρες μέλη να λάβουν μια «σειρά στοχευμένων κυρώσεων και απαγορεύσεων βίζας» σε βάρος υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων «που είναι υπεύθυνοι για φερόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της τρέχουσας στρατιωτικής επέμβασης» και των «υπευθύνων για την καταστολή των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Τουρκία».

«Οι βουλευτές θεωρούν απαράδεκτο ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κάνει τους πρόσφυγες όπλο και τους έχει χρησιμοποιήσει για να εκβιάσει την ΕΕ», συνοψίζει το Κοινοβούλιο σε μια ανακοίνωση.

Εκφράζει την ευχή ότι οι χώρες μέλη θα μελετήσουν την «αναστολή των εμπορικών προνομίων στη βάση της συμφωνίας για τα αγροτικά προϊόντα» και, ως τελευταία καταφυγή, την αναστολή της τελωνειακής ένωσης ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

«Απορρίπτουμε στο σύνολό της την προσέγγιση που υιοθέτησε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο θέμα της Επιχείρησης Πηγή Ειρήνης», αντέδρασε σε μια ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει την Τουρκία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλειά της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.