ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κοινή επιστολή 9 κοινοβουλίων προς την Ε.Ε. για επίδειξη αλληλεγγύη – Υπογράφει και ο Κ. Τασούλας

Κοινή επιστολή 9 κοινοβουλίων προς την Ε.Ε. για επίδειξη αλληλεγγύη – Υπογράφει και ο Κ. Τασούλας

Την επίδειξη ολικής ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στην πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο, ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Κοινοβούλια των 9 χωρών – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα – οι ηγέτες των οποίων ζητούν την έκδοση ευρω-ομολόγου.

Με επιστολή που θα αποστείλουν εντός της ημέρας προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ο Πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, Κώστας Τασούλας και οι ομόλογοί του στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Σλοβενία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, και την Ιρλανδία, θα υποστηρίζουν την πρωτοβουλία των αντίστοιχων ηγετών, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαντήσει γρήγορα στις ανάγκες των πολιτών της, κινητοποιώντας πόρους για την πρωτοφανή υγειονομική κρίση του κορωνοϊου, η οποία όπως θα επισημαίνεται υπονομεύει τις δημοκρατίες της ηπείρου και απαιτεί πνεύμα αλληλεγγύης που αποτελεί το θεμέλιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η κοινή επιστολή θα απευθύνεται προς την Πρόεδρο της Κομισιόν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Κροατική Προεδρία.

«Έχουμε την υποχρέωση να αποδείξουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη μέλη της, είναι αποφασισμένα να δώσουν μια συγκεκριμένη και ταχεία ανταπόκριση στις προσδοκίες και τις ανάγκες των λαών μας, σε συνθήκες που υπονομεύουν την ίδια τη σταθερότητα των δημοκρατιών μας», θα αναφέρεται κατά πληροφορίες στην επίμαχη επιστολή, ενώ θα ζητείται και η ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανικής κυριαρχίας για την παραγωγή των βασικών αγαθών και υλικών στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.