ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Δραματικές εξελίξεις στην οικονομία της Ιταλίας λόγω μέτρων για Covid -Τι θα γίνει στην Ελλάδα με το 2ο lockdown;

Δραματικές εξελίξεις στην οικονομία της Ιταλίας λόγω μέτρων για Covid -Τι θα γίνει στην Ελλάδα με το 2ο lockdown;

Εκτός ελέγχου το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, σύμφωνα με το Bloomberg, τον επόμενο χρόνο λόγω του – περιορισμένου – lockdown στον Βορά της χώρας και περιορισμένες οι ελπίδες για ανάκαμψη το 2021.

Τα νέα μέτρα στην Ιταλία, που αφορούν και την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας το Μιλάνο, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο θα μπορούσε να είναι ένα κρίσιμο πλήγμα σε μια οικονομία που έχει ήδη προβλήματα, παρόμοια με αυτά της Ελλάδας.

“Η Ιταλία θα τελειώσει αυτό το έτος με δημόσιο χρέος περίπου 160% του ΑΕΠ- εάν δεν υπάρξει ανάκαμψη, ρισκάρουμε μια εκρηκτική δυναμική του χρέους το 2021» είπε ο Luigi Marattin, επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών του κοινοβουλίου, σε συνέντευξή του την Τετάρτη.

Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι ότι τα μέτρα δεν επηρεάζουν πια μόνον την ύφεση του 2020 αλλά και την ανάπτυξη του 2021 που σίγουρα δεν θα είναι αυτή που ανάμεναν οι προβλέψεις.Εάν αυτά συμβαίνουν στην Ιταλία που τα μέτρα περιορίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές, αναρωτιέται κανείς πιο θα είναι το κόστος στην οικονομία της Ελλάδας, που πάει σε καθολικό lockdown.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι πλέον σαφές ότι στην Ελλάδα οι όποιες εκτιμήσεις κυβερνώντων και αναλυτών υπήρχαν για ανάκαμψη τύπου V το επόμενο έτος φεύγουν από το παράθυρο, καθώς η οικονομία καταδικάζεται σε μαρασμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.