Μοιράζουν λεφτά μεταξύ τους – Για τους υπόλοιπους ζητούν υπομονή: 1.000 ευρώ την ημέρα ο νέος μισθός της Ο.Φον ντερ Λάιεν

Αυξήσεις για 50.000 υπαλλήλους στην ΕΕ - Δεύτερη αύξηση μέσα σε έξι μήνες

Μοιράζουν λεφτά μεταξύ τους – Για τους υπόλοιπους ζητούν υπομονή: 1.000 ευρώ την ημέρα ο νέος μισθός της Ο.Φον ντερ Λάιεν

Μια «μισθολογική τρέλα» επικρατεί στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Bild», η οποία δημοσιεύει ότι οι εργαζόμενοι της Κομισιόν είδαν ήδη τη δεύτερη αύξηση στον μισθό τους μέσα σε διάστημα έξι μηνών, ύψους 7%.

Πιο αναλυτικά, οι 50.000 εργαζόμενοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες είδαν τους μισθούς τους αυξημένους κατά 7%, για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, μπορεί οι αξιωματούχοι της ΕΕ να έχουν ήδη κάνει μια… περιουσία από τη γενναιόδωρη μισθοδοσία των Βρυξελλών, ωστόσο η αυτόματη αναπροσαρμογή λόγω του αυξημένου κόστους ζωής τούς προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο εισόδημα.

Έτσι, οι αποδοχές τους αυξήθηκαν κατά 2,4% από τον Ιούλιο και ισχύουν αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2022.

Μετά την προσαρμογή στα νέα δεδομένα, λοιπόν, ο βασικός μισθός της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αυξάνεται κατά 2.044 ευρώ σε σχέση με το 2021, φτάνοντας στα 31.250 ευρώ. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη φορά που ο μισθός τού επικεφαλής της Κομισιόν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι μαζί με το επίδομα για τα ταξίδια στο εξωτερικό, το μηνιαίο εισόδημα της Φον ντερ Λάιεν αγγίζει σχεδόν στις 36.000 ευρώ τον μήνα, ποσό που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ την ημέρα. Πάντως, η αύξηση για τους απλούς επιτρόπους της ΕΕ ανέρχεται στα 1.667 ευρώ και πλέον ο μισθός τους φτάνει έως και τα 25.475 ευρώ.

Ακόμη, τα επιδόματα των 705 ευρωβουλευτών αυξάνονται σχεδόν κατά 700 ευρώ, στα 10.495 ευρώ τον μήνα, και έτσι ξεπερνούν για πρώτη φορά τις 10.000 ευρώ.

Τέλος, και οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι, καθώς ο χαμηλότερος βασικός μισθός ενός εργαζομένου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυξάνεται κατά 214 ευρώ και φτάνει στα 3.272 ευρώ, με τους υψηλότερα αμειβόμενους εργαζομένους να λαμβάνουν αύξηση της τάξης των 1.483 ευρώ και να φτάνουν συνολικά τον μισθό των 22.646 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι υπάρχουν και αφορολόγητα έσοδα για τους εργαζομένους σε όλες τις θέσεις στις Βρυξέλλες, όπως το επίδομα για τα ταξίδια στο εξωτερικό, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 3.400 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.