«Έσπασε» η Ε.Καϊλή: «Γνώριζα για το κύκλωμα του Αντόνιο Παντσέρι και τις βαλίτσες με τα χρήματα»

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Αντόνιο Παντσέρι και δύο ακόμη ευρωβουλευτές

«Έσπασε» η Ε.Καϊλή: «Γνώριζα για το κύκλωμα του Αντόνιο Παντσέρι και τις βαλίτσες με τα χρήματα»

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή ομολόγησε ότι είχε γνώση για το κύκλωμα που είχε δημιουργήσει ο Αντόνιο Παντσέρι και τις βαλίτσες με τα χρήματα μετά την σύλληψή όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας έχει τίτλο «QatarGate, η ομολογία της Εύας Καϊλή» και υπότιτλο τη δήλωση:

«Ήξερα για τις δραστηριότητες του Panzeri και τις βαλίτσες με τα χρήματα».

Κατά την εφημερίδα η κα Καϊλή μετά την σύλληψη του συζύγου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι προσπάθησε να προειδοποιήσει άλλους, τόσο τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, όσο και δύο ακόμη ευρωβουλευτές.

Αυτή η ενέργεια θεωρήθηκε απόδειξη άμεσης εμπλοκής στο κύκλωμα και αποφασίστηκε η σύλληψή της, σύμφωνα με τα έγγραφα των βελγικών Αρχών που επικαλείται η εφημερίδα. 

Στη συνέχεια, «μπροστά στον Βέλγο δικαστή Μισέλ Κλεζ η Εύα Καϊλή παραδέχτηκε πως γνώριζε για τις δωροδοκίες, στις οποίες ενεπλάκη ο σύζυγός της, Φρατσέσκο Τζιόρτζιο και ο πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι».

Η εφημερίδα μάλιστα υποστηρίζει ότι η κα Καϊλή έχει καταγραφεί να είπε ευθέως ότι «είναι αλήθεια, γνώριζα για τις δραστηριότητες του Παντσέρι. Ήξερα πως στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες με χρήματα».

Κατά την Repubblica, ήταν επίσης η ίδια η κα Καϊλή αυτή που έδωσε εντολή στον πατέρα της να απομακρύνει τα χρήματα από την κατοικία του ζευγαριού, ωστόσο η προσπάθεια του τελευταίου έληξε άδοξα με την σύλληψή του από τις βελγικές Αρχές έξω από κεντρικό ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα του περιοδικού Knack και της βελγικής εφημερίδας Soir ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, δείχνει τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ως αποδέκτη «δώρων» από το Κατάρ.

Σημειώνεται ότι η επίσημη απολογία της κας Καϊλή για τα αδικήματα που περιγράφονται στην σχηματισθείσα εναντίον της δικογραφία αναμένεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Η ίδια παραμένει κρατούμενη στο Βέλγιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.