ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η ΕΕ από τις 25 Αυγούστου θέτει νέο αυταρχικό πλαίσιο στην ελεύθερη πληροφόρηση στο διαδίκτυο

Εκβίασαν τον Έλον Μασκ να δεχθεί τη νέα νομοθεσία αλλιώς θα έκοβαν το Twitter στην Ευρώπη

Η ΕΕ από τις 25 Αυγούστου θέτει νέο αυταρχικό πλαίσιο στην ελεύθερη πληροφόρηση στο διαδίκτυο

Στα κεντρικά κτίρια του Twitter βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΕ προκειμένου να δοκιμάσει την ικανότητά του να λειτουργεί…  “νόμιμα”  στην Ευρώπη, αλλιώς οι Βρυξέλλες έχουν απειλήσει ότι θα το διακόψουν!  

Εκεί, οι αξιωματούχοι προχώρησαν σε stress test, δηλαδή άσκηση «προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων», χωρίς να εξηγηθεί τι θα πει αυτό, με το προσωπικό του Twitter να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά.

Ο Τιερί Μπρετόν, αρμόδιος επίτροπος για την επιβολή του νέου αυταρχικού νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες, (ο ίδιος που είχε πει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει για παρά πολύ ακόμη)  χαιρέτισε το γεγονός πανευτυχής ότι η εταιρεία συμφώνησε…  “οικειοθελώς”  στη δοκιμή.

Επανέλαβε την προειδοποίησή του προς όλες τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι η ΕΕ θα ενεργήσει γρήγορα και αποφασιστικά για να τηρήσει τους σαρωτικούς νέους νόμους που τίθενται σε ισχύ τον Αύγουστο.

«Όταν πρόκειται για το διαδικτυακό έγκλημα, δεν μπορεί να υπάρχουν ημίμετρα. Οι πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες πρέπει να θέσουν τους απαραίτητους εσωτερικούς ελέγχους και πόρους για να είναι έτοιμες για τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει η  guardian, οι νέοι νόμοι τίθενται σε ισχύ στις 25 Αυγούστου και αφορούν τα υποτιθέμενα «fake news» δηλαδή όσα νέα  έρχονται σε αντίθεση με το διήγημα των Βρυξελλών, φυσικά την…  «ρωσική προπαγάνδα» και το διαδικτυακό έγκλημα, το τελευταίο μάλλον για «ξεκάρφωμα».

Ουσιαστικά αυτό που ενδιαφέρει την ΕΕ είναι να επιβάλει νέους περιορισμούς στην ελεύθερη πληροφόρηση και διακίνηση ιδεών   και φυσικά στο οτιδήποτε έχει να κάνει σχέση με τις ρωσικές απόψεις.

Από τις 25 Αυγούστου επομένως ξεκινά νέο «κυνήγι μαγισσών» από την ΕΕ κατά οποιαδήποτε εκφράζει άλλη άποψη από την ευρέως διαδεδομένη και αρμοδίως εγκεκριμένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.