ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ουγγαρία λέει «όχι» στην ένταξη της Ουκρανίας: «Ακόμα και αν μείνουμε μόνοι»

Δηλώσεις του Β.Όρμπαν

Η Ουγγαρία λέει «όχι» στην ένταξη της Ουκρανίας: «Ακόμα και αν μείνουμε μόνοι»

Μία ημέρα πριν από την έναρξη μιας σημαντικής συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν επανέλαβε τη θέση του ότι η Ουγγαρία θα εμποδίσει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να κάνει ένα τρομερό λάθος και πρέπει να τους εμποδίσουμε σε αυτό – ακόμη και αν 26 θέλουν να το κάνουν και μόνο εμείς είμαστε αντίθετοι», δήλωσε.

Μιλώντας σε συνέντευξη σε podcast στο Mandiner, ένα φιλοκυβερνητικό ουγγρικό έντυπο, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (13/12), ο πρωθυπουργός είπε:

«Η ουγγρική θέση είναι ότι αν θέλουμε να δώσουμε υποστήριξη στην Ουκρανία, ένα γεωπολιτικό μήνυμα, τότε ας δώσουμε – αλλά όχι ένταξη. Ας αφήσουμε την ένταξη ως αυτό που είναι».

Ο Ούγγρος ηγέτης υποστήριξε ότι το άνοιγμα του δρόμου για την ένταξη της Ουκρανίας θα υπονόμευε την αξιοπιστία του μπλοκ, προσθέτοντας: «Η Ουγγαρία θα επιμείνει σε αυτό, οπότε το ζήτημα αυτό δεν αξίζει να συζητηθεί σοβαρά, η οδός αυτή έχει κλείσει, διότι η Ουγγαρία δεν συμφωνεί σε αυτό. Αλλά ας μιλήσουμε λογικά για το πώς στο πλαίσιο μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης ας δώσουμε στους Ουκρανούς πράγματα στα οποία τους ενισχύουμε γεωστρατηγικά».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν αναμειγνύει ζητήματα χρημάτων και αρχών. Όσον αφορά το θέμα των παγωμένων κονδυλίων της Ουγγαρίας από την ΕΕ, ο Όρμπαν υπογράμμισε ότι πιστεύει ότι τα χρήματα οφείλονται στην Ουγγαρία.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η Βουδαπέστη ήταν ανοιχτή σε συμβιβασμό σε οικονομικά ζητήματα.

«Είμαι πρόθυμος σε οικονομικά ζητήματα, να κάνω οικονομικές συμφωνίες. Αλλά δεν είμαι πρόθυμος σε οικονομικά ζητήματα να συνάψω στρατηγικές ή πολιτικές συμφωνίες», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως ο Michael McFaul, ακαδημαϊκός και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ίσως ήρθε η ώρα για τον Όρμπαν να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ένταξή της στην Οικονομική Ένωση Ευρασίας; Να δούμε πώς θα περάσει αυτό στους Ούγγρους ψηφοφόρους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.