Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Τι περιλαμβάνει

Κυρώσεις στον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο, σχεδιάζει να επιβάλλει η ΕΕ - Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Τι περιλαμβάνει

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ανακοίνωσε το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομσιιόν το έκτο αυτό πακέτο θα περιλαμβάνει κυρώσεις κατά υψηλόβαθμων Ρώσων στρατιωτικών που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, κυρώσεις κατά μεγάλων ρωσικών τραπεζών όπως την έξοδο από το σύστημα SWIFT της Sberbank, απαγόρευση εκπομπής σε τρεις μεγάλους κρατικούς ρωσικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς σε οποιαδήποτε μορφή (διαδικτυο, εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα κλπ) και σταδιακή κατάργηση της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου.

«Θα διασφαλίσουμε ότι θα καταργήσουμε σταδιακά το ρωσικό πετρέλαιο με *τακτοποιημένο* τρόπο, με τρόπο που να επιτρέπει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να εξασφαλίσουμε εναλλακτικές οδούς εφοδιασμού και να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές…θα καταργήσουμε σταδιακά την προμήθεια αργού πετρελαίου από τη Ρωσία εντός 6 μηνών και τα προϊόντα διύλισης πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους» δήλωσε η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε επίσης ένα «φιλόδοξο πακέτο ανάκαμψης» για την Ουκρανία, σχεδιασμένο όπως τα σχέδια ανάκαμψης μετά τον κορωνοϊό για τα κράτη – μέλη της ΕΕ, με μεταρρυθμίσεις και ορόσημα για να ξεκλειδώσει τεράστια κεφάλαια που απαιτούνται και να στηρίξει την πορεία της Ουκρανίας προς την ΕΕ.

Κυρώσεις στον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο, σχεδιάζει να επιβάλλει η ΕΕ

Κυρώσεις στον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο, σχεδιάζει να επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρει ο Guardian, στον επόμενο γύρο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας θα περιλαμβάνεται και ο Κύριλλος, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ένωσης οι οποίοι δεν κατονομάστηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.