ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Όλαφ Σόλτς: Στην υποστήριξη του κόμματος του στο Κίεβο αποδίδει την ήττα του στις Ευρωεκλογές

Η δημοτικότητα του κόμματός του πέφτει συνεχώς

Όλαφ Σόλτς: Στην υποστήριξη του κόμματος του στο Κίεβο αποδίδει την ήττα του στις Ευρωεκλογές

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, παραδέχθηκε ότι η υποστήριξη του κόμματός του, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), προς την Ουκρανία έχει συνδεθεί με την πτώση της δημοτικότητάς του.

Σε συνέντευξή του, ο Σολτς ανέφερε ότι πολλοί ψηφοφόροι αντιτίθενται στην υποστήριξη της κυβέρνησης προς την Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, κάτι που αποτυπώνεται και στα εκλογικά αποτελέσματα.

Η επίδραση είναι πιο αισθητή σε κάποιες πολιτείες της ανατολικής Γερμανίας, όπου το SPD καταγράφει μόλις 7% στις δημοσκοπήσεις ενόψει των τοπικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Το SPD υπέστη βαριά ήττα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, πίσω από την κεντροδεξιά Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Παρά την πτώση της δημοτικότητας, ο Σολτς τόνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στην αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής προς την Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι επερχόμενες εκλογές δεν θα οδηγήσουν στην εκλογή πρωθυπουργού από το AfD, κάτι που θα ήταν «πολύ απογοητευτικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι το AfD πιθανότατα θα παίξει ρόλο στην επερχόμενη κυβερνητική συμμαχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.