ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παντού «ανέμελοι»: Η ΕΕ εγκαλεί την κυβέρνηση – Δεν έχει υποβάλει σχέδιο αντιμετώπισης των κινδύνων στο ρεύμα

Η Κομισιόν απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στην κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη

Παντού «ανέμελοι»: Η ΕΕ εγκαλεί την κυβέρνηση – Δεν έχει υποβάλει σχέδιο αντιμετώπισης των κινδύνων στο ρεύμα

Παντού «ανέμελη» φαίνεται ότι είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς εν μέσω ενεργειακής κρίσης έχει «ξεχάσει» να υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχέδιο αντιμετώπισης των κινδύνων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2019/941 σχετικά με την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο εν λόγω κανονισμός, που εφαρμόζεται από τις 25 Ιουνίου 2019, αποσκοπεί στην πρόληψη, την προετοιμασία και τη διαχείριση των κρίσεων ηλεκτρικής ενέργειας σε πνεύμα αλληλεγγύης και διαφάνειας μεταξύ των κρατών μελών και τηρουμένων πλήρως των απαιτήσεων μιας ανταγωνιστικής εσωτερικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Για τον σκοπό αυτό, ο κανονισμός επιβάλλει σειρά υποχρεώσεων στα κράτη μέλη όσον αφορά την κοινοποίηση ορισμένων πληροφοριών στην Επιτροπή.

Ως προς αυτό, τόσο η Βουλγαρία όσο και η Ελλάδα δεν έχουν κοινοποιήσει στην Κομισιόν τα σχέδια ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων. Η Ελλάδα δεν έχει κοινοποιήσει επίσης την εκτίμηση των κινδύνων που σχετίζονται με την κυριότητα των υποδομών.

Γι’ αυτό το λόγο η Κομισιόν απέστειλε προειδοποιητική επιστολή και στα δύο κράτη.

Αμφότερα τα κράτη μέλη έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν. Διαφορετικά, εάν η Επιτροπή δεν λάβει ικανοποιητική απάντηση, μπορεί να αποφασίσει να αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.