ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Politico: «Ελλάδα και Ουγγαρία – Ένα περίεργο ζευγάρι – Μπλόκαραν το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας»

«Η Ουγγαρία κέρδισε έναν απίθανο σύμμαχο»

Politico: «Ελλάδα και Ουγγαρία – Ένα περίεργο ζευγάρι – Μπλόκαραν το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας»

Ως το «περίεργο ζευγάρι  που καθυστερεί τη συμφωνία για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας» περιγράφει το Politico την Ελλάδα και την Ουγγαρία οι οποίες μπλόκαραν, όπως  αναφέρει το 110 πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Αιτία, σύμφωνα πάντα με το Politico, συγκεκριμένες εταιρείες που έχει βάλει στη «μαύρη λίστα» ο Ζελένσκι αποκαλώντας τες «χορηγούς του πολέμου και στις οποίες περιλαμβάνοντα και ελληνικές.

Αναφέρει το Politico:

«Αφού έπαιξε σε μεγάλο βαθμό σόλο στην αντίθεσή της κατά των ρωσικών κυρώσεων, η Βουδαπέστη λαμβάνει τώρα υποστήριξη από την Αθήνα στον σκεπτικισμό της σχετικά με τα πιο πρόσφατα μέτρα κατά της Ρωσίας, είπαν πέντε διπλωμάτες της ΕΕ στο Politico.

Η ΕΕ συζητά επί του παρόντος το 11ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία πριν από περισσότερο από ένα χρόνο.

Ενώ τα 10 προηγούμενα πακέτα κυρώσεων επικεντρώνονταν σε μέτρα για να πλήξουν την οικονομία της Ρωσίας, οι Βρυξέλλες θέλουν τώρα να αποφύγουν την παράκαμψη των κυρώσεων τους.

Σε ένα άνευ προηγουμένου βήμα για το μπλοκ, το τρέχον πακέτο θα μπορούσε να στοχεύσει άλλες χώρες που βοηθούν τη Μόσχα να αποφύγει το εμπορικό της εμπάργκο.

Όμως, η Βουδαπέστη και η Αθήνα έχουν αναπτύξει μια κοινή θέση  συνδέοντας την έγκρισή τους για το πακέτο με ένα ξεχωριστό ακανθώδες ζήτημα που αφορά την Ουκρανία.

Το Κίεβο έχει συντάξει μια λίστα με ιδιωτικές εταιρείες που αποκαλεί «χορηγούς πολέμου», η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από ευρωπαϊκές εταιρείες.

Το «περίεργο ζευγάρι» θέλει ορισμένες από τις εταιρείες τους να διαγραφούν από αυτή τη λίστα προτού συμφωνήσουν με το πακέτο κυρώσεων.

Αν και αυτά τα ζητήματα συνήθως δεν συνδέονται, η Ουγγαρία και η Ελλάδα χρησιμοποιούν το πακέτο κυρώσεων ως πολιτικό μοχλό για να βγάλουν τις εταιρείες τους από τη λίστα της Ουκρανίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.