ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Qatargate – «Le Soir»: Στο «μικροσκόπιο» οι δοσοληψίες του συζύγου της Ε.Καϊλή με το Μαρόκο

Η έρευνα επικεντρώνεται στο Μαρόκο όπου η κρατική υπηρεσία πληροφοριών DGED αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά

Qatargate – «Le Soir»: Στο «μικροσκόπιο» οι δοσοληψίες του συζύγου της Ε.Καϊλή με το Μαρόκο

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος έχει συλληφθεί από τις βελγικές αρχές και ομολογήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση του Qatargate, λάμβανε χρήματα τόσο από το Κατάρ όσο και από το Μαρόκο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Soir, που πρώτη αποκάλυψε το σκάνδαλο.

Για τους δημοσιογράφους της Le Soir η έρευνα πλέον επικεντρώνεται στο Μαρόκο όπου η κρατική υπηρεσία πληροφοριών DGED αντιμετωπίζει κατηγορίες για διαφθορά. Η επαφή του Τζιόρτζι γινόταν μέσω του Αμπντεραχίμ Ατμούν, πρέσβη της χώρας στην Πολωνία, ενώ ντοκουμέντα που επικαλείται η βελγική εφημερίδα καταδεικνύουν τον σημαίνοντα ρόλο δύο ακόμη πρακτόρων στο Qatargate.

Η όλη υπόθεση βέβαια γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, καθώς ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ήταν συνεργάτης του ευρωβουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Κοτσολίνο, ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις PEGA.

Τονίζεται πως το Μαρόκο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις επιχειρήσεις παρακολούθησης μέσω Pegasus της NSO. Η βορειοαφρικανική χώρα είχε στοχεύσει τόσο τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όσο και τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως εκ τούτου, αποτελεί απορίας άξιον εάν το Μαρόκο είχε «μάτια και αυτιά» στην κρίσιμη επιτροπή PEGA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.