ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Σκάνδαλο Κατάρ: Α.Παντσέρι και Φ.Τζόρτζι είχαν ύποπτες σχέσεις με το Μαρόκο από το 2013

Προκύπτει από διαβαθμισμένα έγγραφα που υπεκλάπησαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα με το όνομα «Morocco Leaks»

Σκάνδαλο Κατάρ: Α.Παντσέρι και Φ.Τζόρτζι είχαν ύποπτες σχέσεις με το Μαρόκο από το 2013

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Κατάρ, ο πρώην ευρωβουλευτής Παντσέρι και ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φρανσέσκο Τζόρτζι, φέρεται να έχουν «ύποπτες επαφές» με το Μαρόκο από το 2013.

Το σκάνδαλο που συγκλονίζει ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως όπως είναι ήδη γνωστό, το Κατάρ δεν είναι το μόνο κράτος που εμπλέκεται.

Αντίθετα έχουν ήδη κατηγορηθεί τόσο το Μαρόκο όσο και η Μαυριτανία. Παντσέρι και Τζόρτζι μάλιστα φέρεται να είχαν «ύποπτες επαφές» με το Μαρόκο πολλά χρόνια πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου, που τους έχει φέρει προφυλακισμένους.

Οι δύο έχουν στενούς δεσμούς με την κυβέρνηση του Μαρόκου από το 2013, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Προκύπτει από διαβαθμισμένα έγγραφα που υπεκλάπησαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα με το όνομα «Morocco Leaks».

Το ένα από αυτά τα έγγραφα έχει ημερομηνία Ιανουαρίου 2013. Σ’ αυτό προκύπτει η απόφαση του Μαρόκο να δημιουργήσει γραφείο λόμπινγκ για να αυξήσει την επιρροή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Παντσέρι περιγράφεται ως «πολύ καλός φίλος της χώρας».

Παντσέρι και Τζόρτζι είχαν ταξιδέψει μάλιστα στο Μαρόκο, όπου είχαν συνάντηση με τον πρέσβη Αμπντελραχίμ Ατμούν. Πρόκειται για τον σημερινό πρέσβη του Μαρόκο στην Πολωνία, τον οποίο ο Τζόρτζι έχει υποδείξει στις καταθέσεις του ως τον άνθρωπο από τον οποίο έφταναν τα «δώρα» στους ίδιους.

Η επίσκεψη εκείνη αφορούσε μια αμφισβητούμενη περιοχή στη Δυτική Σαχάρα η οποία διοικείται από το Μαρόκο, αλλά το τελευταίο έχει κατηγορηθεί για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην επόμενη έκθεση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της ΕΕ, δεν υπήρξε καμία αρνητική αναφορά για το Μαρόκο. Το Μαρόκο έχει καταφέρει να παρακαμφθεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτίμηση του Βέλγου εισαγγελέα είναι πως η συμμετοχή της Εύας Καϊλή και Κοτσολίνο στην Επιτροπή PEGA της Ευρωπαϊκής Ένωσης για υποθέσεις υποκλοπών, δεν είναι τυχαία.

Στο Μαρόκο υπάρχει ένα σκάνδαλο υποκλοπών. Οι μυστικές υπηρεσίες φέρεται να παρακολουθούσαν από κυβερνητικούς αξιωματούχους έως και τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν. Σύμφωνα λοιπόν με την εκτίμηση του Βέλγου εισαγγελέα Καϊλή και Κοτσολίνο μετείχαν στην PEGA ώστε αν οι συνθήκες το απαιτούσαν να βοηθήσουν την κυβέρνηση του Μαρόκο να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.