ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ προσχωρεί η Ουκρανία

Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ έχει διοχετεύσει επείγουσα βοήθεια στην Ουκρανία από όλη την Ευρώπη από την έναρξη της επέμβασης της Ρωσίας

Στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ προσχωρεί η Ουκρανία

Η Ουκρανία προσχωρεί στον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, του ευρωπαϊκού πλαισίου αλληλεγγύης που βοηθά τις χώρες που πλήττονται από μια καταστροφή, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς βρέθηκε στο Κίεβο για να υπογράψει επίσημα συμφωνία εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χορήγηση στην Ουκρανία καθεστώτος πλήρους μέλους στον Μηχανισμό.

Ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ έχει διοχετεύσει επείγουσα βοήθεια στην Ουκρανία από όλη την Ευρώπη από την έναρξη της επέμβασης της Ρωσίας, τον Φεβρουάριο του 2022. Στη μεγαλύτερη και μακροβιότερη λειτουργία του, περισσότεροι από 88.000 τόνοι εξοπλισμού, τροφίμων και φαρμάκων έχουν σταλεί στην Ουκρανία μέσω του Μηχανισμού. Πιο πρόσφατα, περισσότερες από 1.000 γεννήτριες που χρηματοδοτήθηκαν πλήρως από την ΕΕ κινητοποιήθηκαν στην Ουκρανία από τα στρατηγικά ενεργειακά αποθέματα rescEU. Τώρα, ως πλήρες μέλος, η Ουκρανία θα μπορεί επίσης να αποστέλλει βοήθεια μέσω του Μηχανισμού τη στιγμή που μια άλλη χώρα βρίσκεται σε κρίση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, η ΕΕ χορηγεί επίσης επιπλέον 55 εκατ. ευρώ σε ανθρωπιστική χρηματοδότηση στην Ουκρανία πέραν των 145 εκατ. ευρώ που είχαν ήδη χορηγηθεί στις αρχές του έτους. Αυτή η νέα ανθρωπιστική χρηματοδότηση θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία για τον επόμενο χειμώνα, επισημαίνει η Κομισιόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.