ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Β.Όρμπαν προς διευθυντήριο Βρυξελλών: «Ένα πράγμα σας απομένει μετά τις Ευρωεκλογές – Το καπελάκι σας και δρόμο»

Τι είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός για τους επικεφαλής της ΕΕ

Β.Όρμπαν προς διευθυντήριο Βρυξελλών: «Ένα πράγμα σας απομένει μετά τις Ευρωεκλογές – Το καπελάκι σας και δρόμο»

Τα ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αντικατασταθούν καθώς δεν τους αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία μετά τις επικείμενες ευρωεκλογές”, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Παρά το γεγονός ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση της 14χρονης διακυβέρνησής του, το Fidesz του Όρμπαν παραμένει το πιο δημοφιλές κόμμα στην Ουγγαρία, αλλά η εμφάνιση ενός πρώην κυβερνητικού στελέχους, του Πέτερ Μάγκιαρ, επικριτή του πρωθυπουργού έχει εμφυσήσει στις εκλογές μια πρόσθετη αίσθηση αμφίρροπης αναμέτρησης.

«Υπάρχει πρόβλημα στις Βρυξέλλες, μεγάλο πρόβλημα. Η ηγεσία της ΕΕ έχει αποτύχει», είπε ο Όρμπαν σε υποστηρικτές του, σε ομιλία του, ξεκινώντας την εκστρατεία του Fidesz για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Αν έχετε κακή επίδοση κατά τη διάρκεια της θητείας σας, έχετε θέσει τους ψηφοφόρους σας σε κίνδυνο και αν δεν περιμένουν τίποτα περισσότερο από εσάς, απομένει μόνο ένα πράγμα: Το καπελάκι σας και δρόμο».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός παράλληλα υποστήριξε ότι η οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται σε παρακμή και επέκρινε την πολιτική της Δύσης για τη στήριξη της πολεμικής επιχείρησης της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, η οποία, όπως είπε, θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση, εκτός εάν η ΕΕ αλλάξει τακτική.

Ο Όρμπαν βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαμάχη με τους συμμάχους της χώρας του στην ΕΕ και την Ουάσινγκτον για μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης αποστολής όπλων στο Κίεβο και της διατήρησης οικονομικών δεσμών με τη Μόσχα, συνεχίζοντας να διαδραματίζει ένα σταθεροποιητικό ρόλο στην διένεξη παρά να την πυροδοτεί στέλνοντας όπλα για τον στρατό του Ζελένσκι.

Η Βουδαπέστη βρίσκεται επίσης σε μακροχρόνιες τριβές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις του κράτους δικαίου που είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή των κονδυλίων της ΕΕ για την Ουγγαρία αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όσο μιλούσε σήμερα ο Όρμπαν, οι ουγγρικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα κατά του Πέτερ Μάγκιαρ, λόγω υποψιών για χρηματοδότηση από το εξωτερικό των εκστρατειών του, οι οποίες έχουν ως στόχο τον Όρμπαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.