ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Yπό «πολιορκία» το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από χιλιάδες αγρότες – Γκρέμισαν άγαλμα στην πλατεία «Λουξεμβούργου»

Έχουν ανάψει φωτιές έξω από την Σύνοδο Κορυφής

Yπό «πολιορκία» το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από χιλιάδες αγρότες – Γκρέμισαν άγαλμα στην πλατεία «Λουξεμβούργου»

Χίλια τρακτέρ και χιλιάδες αγρότες από όλη την Ευρώπη έχουν φτάσει στις Βρυξέλλες για την μεγάλη διαμαρτυρία που ξεκινάει στις 12 στην Place de Luxembourg (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) και αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες.

Ήδη οι διαδηλωτές έχουν γκρεμίσει άγαλμα στην πλατεία «Λουξεμβούργου» ενώ υπάρχουν συγκρούσεις με την αστυνομία η οποία προσπαθεί να εμποδίσει τους αγρότες να πλησιάσουν στο Ευρωκοινοβούλιο.

Την στιγμή που οι ηγέτες της ΕΕ βρίσκονται στη Σύνοδο Κορυφής, οι αγρότες απ’ έξω έβαζαν φωτιές σε άχυρα, λάστιχα και άλλα υλικά.

Φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας πέτρες, οι αγρότες διαμαρτύρονται κατά των εξοντωτικών πολιτικών της ΕΕ, με τις οποίες κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν την παραδοσιακή γεωργία και την κτηνοτροφία (την τελευταία θέλουν απλώς να την «τελειώσουν» και να προωθηθεί στους καταναλωτές το συνθετικό κρέας που παρασκευάζεται σε εργαστήριο).

Να σημειωθεί ότι οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται σήμερα για να συζητήσουν —και πάλι— τον αποκλεισμό της βοήθειας από την Ουγγαρία στην Ουκρανία.

Δηλαδή συνεδριάζουν όχι για τα προβλήματα των αγροτών, ή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες, αλλά για να πιέσουν την Ουγγαρία να ενδώσει και να επιτρέψει την παροχή βοήθειας ύψους 50 δισ. ευρώ από τις τσέπες των Ευρωπαίων φορολογουμένων στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.