ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζ.Μπορέλ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Οδησσό της Ουκρανίας

Είδε από κοντά τις ζημιές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς

Ζ.Μπορέλ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Οδησσό της Ουκρανίας

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Οδησσό, ώστε να δει από κοντά τις ζημιές που προκάλεσαν ρωσικές επιθέσεις σε αυτή την ουκρανική πόλη- λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης και ο Καθεδρικός της Μεταμόρφωσης υπέστησαν σοβαρές ζημιές από ρωσικούς βομβαρδισμούς τον Ιούλιο. Οι λιμενικές υποδομές – κρίσιμης σημασίας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών – έχουν επίσης πληγεί από ρωσικές επιθέσεις.

Κατά την επίσκεψή του στον Καθεδρικό της Μεταμόρφωσης, ο Μπορέλ χαρακτήρισε «βάρβαρη» τη ρωσική επίθεση στην πόλη.

«Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η Ρωσία προσπαθεί να καταστρέψει την Ουκρανία», τόνισε ο Μπορέλ, δείχνοντας ερείπια που βρίσκονταν πίσω του.

Ο Ευρωπαίος διπλωμάτης παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του ότι έχει περάσει ένας χρόνος από την παράνομη προσάρτηση από την Μόσχα τεσσάρων επαρχιών στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

Υποσχέθηκε ότι η Ευρώπη δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία στον σκληρό πόλεμο που διεξάγει για να ανακαταλάβει αυτές τις επαρχίες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω στρατιωτική, οικονομική, πολιτική και διπλωματική στήριξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ταξίδι του Μπορέλ δεν ανακοινώθηκε εκ των προτέρων για λόγους ασφαλείας. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για την ατζέντα της επίσκεψής του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.