ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζ.Μπορέλ: «Θα πρέπει να είναι δυνατή η κριτική στην ισραηλινή κυβέρνηση χωρίς να χαρακτηρίζεται αντισημιτική»

«Ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ υπερασπίζεται τον εαυτό του είναι σημαντικός»

Ζ.Μπορέλ: «Θα πρέπει να είναι δυνατή η κριτική στην ισραηλινή κυβέρνηση χωρίς να χαρακτηρίζεται αντισημιτική»

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ότι «θα πρέπει να είναι δυνατή η άσκηση κριτικής στην ισραηλινή κυβέρνηση χωρίς να θεωρηθεί αντισημιτικη»

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ επέμεινε ότι «ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ υπερασπίζεται τον εαυτό του είναι σημαντικός» όσον αφορά τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, προσθέτοντας ότι «μια στρατηγική που αγνοεί τους ανθρώπους δεν θα λειτουργήσει και θα καταστήσει αδύνατη την ειρήνη», τονίζοντας ότι, κατά τη γνώμη του, η λύση θα πρέπει να βασίζεται σε «3 ναι και 3 όχι».

«Όχι στην επιστροφή της Χαμάς στη Γάζα. Όχι στην εκ νέου κατάληψη της Γάζας από το Ισραήλ. Όχι στο διαχωρισμό της λύσης της Γάζας από το υπόλοιπο Παλαιστινιακό πρόβλημα στο σύνολό του. Ναι στη δημιουργία μιας προσωρινής παλαιστινιακής αρχής στη Γάζα. Ναι στην παρέμβαση των αραβικών κρατών. Ναι στη μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ στην περιοχή» εξήγησε ο Μπορέλ.

Αναφερόμενος στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Μπορέλ σημείωσε ότι αν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ουκρανία μειωθεί, η ΕΕ θα πρέπει να είναι έτοιμη και πρόθυμη να καλύψει τη θέση της και να ανακουφίσει τις ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εμείς οι Ευρωπαίοι, που έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε την Ουκρανία πολιτικά και οικονομικά και ακόμη και να αναλάβουμε τη θέση των ΗΠΑ σε περίπτωση πιθανής μείωσης της υποστήριξής τους», δήλωσε ο Μπορέλ στο συνέδριο που συμμετείχαν οι ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.