ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Γαλλία: Αυξάνεται η παραγωγή ενέργειας από άνθρακα

Πάνε οι φιλοσοφίες του Ε.Μακρόν για το περιβάλλον

Γαλλία: Αυξάνεται η παραγωγή ενέργειας από άνθρακα

Με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να έχει ήδη εξαγγείλει «το τέλος της αφθονίας και της ανεμελιάς» η Γαλλία προετοιμάζεται για ένα χειμώνα που χωρίς αμφιβολία θα είναι «δύσκολος», χωρίς προς το παρόν να μπορεί κάποιος να προβλέψει το μέγεθος των δυσκολιών.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι γαλλικοί πυρηνικοί αντιδραστήρες θα δουλεύουν εφεξής «στο φουλ». Μόνο που αυτό αφορά τους μισούς από αυτούς που υπάρχουν στην χώρα, αφού οι άλλοι μισοί είναι εκτός λειτουργίας για λόγους συντήρησης.

Βέβαιο επίσης είναι ότι θα αυξηθεί η παραγωγή ενέργειας από άνθρακα, κάτι που λίγο-πολύ θα συμβεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, σε πείσμα των συμφωνιών που υπάρχουν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, γιατί καλό το περιβάλλον αλλά προέχει η καλοπέρασή τους.

Μια πρώτη εκτίμηση των δυσκολιών που θα υπάρξουν με την έλευση του χειμώνα επιχειρήθηκε την Παρασκευή στο Παρίσι, όπου ο Μακρόν συγκάλεσε το λεγόμενο Συμβούλιο Άμυνας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Το χειρότερο από τα σενάρια που συζητήθηκαν, δηλαδή αυτό της πλήρους διακοπής του ρωσικού αερίου σε συνδυασμό με ένα βαρύ χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες, δεν αποκλείει ακόμη και τη διακοπή για κάποιες ώρες ημερησίως της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά. Οι αρμόδιοι υπουργοί υποστηρίζουν πως κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα αποφευχθεί, χωρίς ωστόσο να καθησυχάζουν τις εύλογες ανησυχίες του μέσου Γάλλου.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι αυτόν τον χειμώνα θα δουλεύουν στο «ρελαντί», ενώ σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά είναι επίσης βέβαιο ότι πολλά θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν και το 2023 οικονομικές ενισχύσεις για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των τιμών της ενέργειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την Ευρώπη η Γαλλία αναμένει συγκεκριμένες αποφάσεις από το Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Στόχος της είναι να τεθεί μια πανευρωπαϊκή οροφή στις τιμές του φυσικού αερίου, κάτι που ως σήμερα ήταν εκτός συζήτησης και αποτελούσε ταμπού για την Ευρώπη. Οι καιροί όμως αλλάζουν, υποστηρίζει το Παρίσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.