Γαλλία: Το σχέδιο του Ε.Μακρόν για την ανομβρία

Η Γαλλία ακολουθεί το σπιράλ της ξηρασίας που έχει εγκατασταθεί πλέον στην Ευρώπη

Γαλλία: Το σχέδιο του Ε.Μακρόν για την ανομβρία

Η Γαλλία, βρίσκεται αντιμέτωπη και πάλι με πρόβλημα ξηρασίας και ανομβρίας.

Μετά το αναπάντεχο επεισόδιο που είχε χθες βράδυ στην είσοδο της Αγροτικής Έκθεσης στο Παρίσι, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αναφέρθηκε διεξοδικά στην εφαρμογή ενός σχεδίου νηφαλιότητας στο νερό, προκειμένου να προβλεφθούν οι συνέπειες της χειμερινής, όσο και παρατεταμένης ξηρασίας.

Η Γαλλία ακολουθεί το σπιράλ της ξηρασίας που έχει εγκατασταθεί πλέον στην Ευρώπη. Μετά την Ολλανδία και την Ισπανία, έχει έρθει η ώρα της ανομβρίας για την δεύτερη πιο ισχυρή χώρα της γηραιάς ηπείρου.

Μπροστά στην ξηρασία που εξαπλώνεται απειλητικά στην επικράτεια, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε και συζήτησε ένα σχέδιο νηφαλιότητας για το νερό, στη βάση του μοντέλου της ενεργειακής νηφαλιότητας.

Ο Εμμανουέλ Μακρό μίλησε και πάλι για το «τέλος της αφθονίας», δηλαδή για τον τερματισμό μιας εποχής που ο ίδιος την χαρακτήρισε ως «εποχή υδάτινης ευμάρειας».

«Το νερό σπανίζει», τόνισε στο κοινό ο Μακρόν, ο οποίος πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι, όπως ήμασταν το περασμένο καλοκαίρι, με προβλήματα λειψυδρίας. Αντί λοιπόν να οργανωνόμαστε υπό καθεστώς χρονικής πίεσης, την τελευταία στιγμή, με άσκοπες αντιπαραθέσεις και περιττές συγκρούσεις, πρέπει να κινηθούμε πιο αποφασιστικά».

Χωρίς να αποκαλύψει έναν ορισμένο οδικό χάρτη, ο πρόεδρος αναφέρθηκε σε τρόπους βελτίωσης της συμπεριφοράς των Γάλλων, όπως είναι η καλύτερη συλλογή όμβριων υδάτων, η ύπαρξη λιγότερων διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης, η ακόμη καλύτερη κατανομή της χρήσης του πόσιμου νερού ανάλογα με τους χρήστες. Αυτά τα μέτρα συνοδεύονται από τεχνητές λεκάνες συλλογής επιφανειακών υδάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι απαραίτητο όλοι μας -πολίτες, βιομήχανοι, υπηρεσίες, τοπικές αρχές, αγρότες- να δώσουμε προσοχή σε αυτόν τον πόρο που γίνεται σπάνιος και να κινηθούμε σε συμπεριφορές νηφαλιότητας ως προς τις πρακτικές μας», κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτή η έκκληση για νηφαλιότητα έρχεται αμέσως μετά το τέλος του κινδύνου για παρατεταμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, που είχε παρακινήσει την κυβέρνηση να κάνει έκκληση για νηφαλιότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.