ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι G7 ζητούν τα πάντα από την Μόσχα: «Να αποχωρήσετε άμεσα από την Ουκρανία και να επιστρέψετε την Κριμαία»

Σκληρή η στάση των Δυτικών ηγετών που βάζουν την Ρωσία με την «πλάτη στον τοίχο» - Προειδοποιήσεις σε όσους βοηθούν την Ρωσία

Οι G7 ζητούν τα πάντα από την Μόσχα: «Να αποχωρήσετε άμεσα από την Ουκρανία και να επιστρέψετε την Κριμαία»

Την άμεση αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από όλα τα ουκρανικά εδάφη ζήτησε σήμερα οι G7, εκφράζοντας την «αταλάντευτη» στήριξή της στην Ουκρανία «για όσο διάστημα χρειαστεί» χωρίς περιστροφές συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα και την Κριμαία.

Αυτή η κίνηση σημαίνει ότι η ρωσική ηγεσία μπαίνει με την “πλάτη στον τοίχο” καθώς δεν τίθεται ουσιαστικά κάποια έννοια ειρηνευτικού σχεδίου στο τραπέζι από την Δύση αλλά ζητά την πλήρη ήττα της σε μια κίνηση a la Β’ΠΠ όταν είχε λεχθεί η φράση “Θέλω μόνο πλήρη νίκη” από τον Αϊζενχάουερ.

Στο τελικό ανακοινωθέν της η Ομάδα των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών καλεί τη Ρωσία «να τερματίσει την επίθεση» και να αποσυρθεί «αμέσως».

Τονίζει ότι «δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, ούτε της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης».

Οι G7 προειδοποιούν επίσης ότι «οποιαδήποτε χρήση χημικών, βιολογικών ή πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία» θα έχει σοβαρές συνέπειες.

Οι G7 αναφέρουν ότι θα λάβουν μέτρα εναντίον τρίτων χωρών που παρέχουν υλική υποστήριξη στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Καλούμε τις τρίτες χώρες ή άλλους διεθνείς παράγοντας που επιδιώκουν να αποφύγουν ή να υπονομεύσουν τα μέτρα μας να πάψουν την υλική υποστήριξή τους στον πόλεμο της Ρωσίας, διαφορετικά θα πληρώσουν βαρύ τίμημα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, οι ΗΠΑ και η Βρετανία, χώρες που είναι μέλη των G7, ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, με την ευκαιρία τη συμπλήρωσης ενός έτους από την εισβολή.

Οι G7 είπαν επίσης ότι θα επεκτείνουν τα οικονομικά μέτρα που έχουν ήδη επιβληθεί στη Ρωσία και δεσμεύτηκαν ότι θα εμποδίσουν τη Μόσχα να βρει νέους τρόπους για να αποκτήσει προηγμένα υλικά και τεχνολογία, καθώς και στρατιωτικό και βιομηχανικό εξοπλισμό. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να διασφαλίσει ότι η Ρωσία «θα πληρώσει για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

Οι G7 ανέφεραν ότι θα λάβουν επιπρόσθετα μέτρα σε βάρος του οικονομικού τομέα της Ρωσίας ώστε «να υπονομεύσει περαιτέρω την ικανότητα της Ρωσίας να διεξάγει τον παράνομο πόλεμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.