ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Γαλλία διέταξε το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχειών του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα για έξι μήνες

Ο 61χρονος Γιαχία Σινουάρ θεωρείται ο αρχιτέκτονας της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ

Η Γαλλία διέταξε το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχειών του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα για έξι μήνες

Η Γαλλία διέταξε το «πάγωμα» για έξι μήνες των περιουσιακών στοιχείων του επικεφαλής του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Γάζα, του Γιαχία Σινουάρ, που θεωρείται ο αρχιτέκτονας της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

“Τα κεφάλαια και οι οικονομικοί πόροι που ανήκουν, κατέχονται ή ελέγχονται από τον κ. Γιαχία Σινουάρ (…) αποτελούν το αντικείμενο ενός μέτρου παγώματος περιουσιακών στοιχείων”, διευκρινίζεται στο διάταγμα της 30ής Νοεμβρίου του υπουργού Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, που τίθεται σήμερα σε ισχύ.

Το υπουργείο του δεν ήταν διαθέσιμο προσώρας προκειμένου να διευκρινιστεί το ύψος αυτών των περιουσιακών στοιχείων.

Ο Γιαχία Σινουάρ, 61 ετών, είναι ο αρχιτέκτονας της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου: εκείνη την ημέρα, εκατοντάδες μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης εισέβαλαν σε κιμπούτς, στρατιωτικές βάσεις και σε ένα ρέιβ πάρτι στο Ισραήλ, που έζησε τη χειρότερη επίθεση εναντίον αμάχων από τη δημιουργία του το 1948, με έναν απολογισμό 1.200 θανάτων σύμφωνα με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Χαμάς, που διοικεί τη Γάζα, στους βομβαρδισμούς και στις μάχες που διεξήγαγε το Ισραήλ από τότε σχεδόν 16.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν, κυρίως άμαχοι.

Τον Νοέμβριο, η Γαλλίδα υφυπουργός Ευρώπης Λοράνς Μπουν είχε ταχθεί υπέρ της επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων με στόχο υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, κυρίως οικονομικές, που θα μπορούσαν να λάβουν τη μορφή ενός παγώματος περιουσιακών στοιχείων.

Σε παρόμοιο διάταγμα που φέρει ημερομηνία 13 Νοεμβρίου, το Παρίσι είχε ανακοινώσει το πάγωμα για έξι μήνες των περιουσιακών στοιχείων του Μοχάμεντ Ντέιφ, που διοικεί τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς και είναι καταγεγραμμένος από το 2015 στον αμερικανικό κατάλογο των πλέον καταζητούμενων “διεθνών τρομοκρατών”. Στο στόχαστρο κυρώσεων είχε τεθεί επίσης ο αναπληρωτής του τελευταίου Μαρουάν Ίσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, το Λονδίνο επέβαλε επίσης κυρώσεις – πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, εμπάργκο όπλων, απαγορεύσεις ταξιδίων – σε βάρος έξι ατόμων: τεσσάρων ηγετών της Χαμάς και δύο ατόμων που κατηγορούνται για χρηματοδότηση της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο Μοχάμεντ Ντέιφ και ο Γιαχία Σινουάρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.