ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Ιταλία το είπε και το έκανε: Έκλεισε τα λιμάνια – Το Ocean Viking με 234 παράνομους μετανάστες πάει στη Γαλλία

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στη Μασσαλία την Πέμπτη

Η Ιταλία το είπε και το έκανε: Έκλεισε τα λιμάνια – Το Ocean Viking με 234 παράνομους μετανάστες πάει στη Γαλλία

Το πλοίο Ocean Viking, με 234 παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες, κατευθύνεται προς το γαλλικό λιμάνι της Μασσαλίας.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο κυβερνήτης του πλοίου – το οποίο ανήκει στη γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση SOS Mediterranée – έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, μετά την άρνηση της κυβέρνησης της Ρώμης να προσφέρει ασφαλές λιμάνι.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, το πλοίο αναμένεται να φτάσει στη Μασσαλία μεθαύριο, Πέμπτη. Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτει η εφημερίδα, ανακοίνωσε ήδη ότι θα επιτραπεί η αποβίβαση όλων των παράνομων μεταναστών και προσφύγων, «διότι όλοι δικαιούνται να υποβάλουν αίτημα για άσυλο».

Σήμερα το πρωί, το πλήρωμα του Ocean Viking είχε απευθύνει νέα έκκληση για άμεση διάθεση ενός ιταλικού λιμανιού, υπογραμμίζοντας ότι στους διασωθέντες που μεταφέρει το πλοίο συμπεριλαμβάνονται 55 ανήλικοι, εκ των οποίων 43 είναι ασυνόδευτοι. Το μικρότερο παιδί είναι ηλικίας μόλις τριών ετών.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε τις προηγούμενες ημέρες από τις ΜΚΟ που διασώζουν παράνομους πρόσφυγες και μετανάστες να τους μεταφέρουν στις χώρες όπου ανήκουν τα πλοία τους, βάσει της σημαίας που φέρουν.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σχολιάζοντας έκθεση με αντικείμενο τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, τόνισε σήμερα πάντως ότι «η Ιταλία είναι μια φιλόξενη χώρα και πρέπει να καλλιεργήσει τις παραδόσεις της».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι περισσότεροι από 200 διασωθέντες που εδώ και δυο ημέρες συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλοίο Geo Barents, στο λιμάνι της Κατάνης, χωρίς να μπορούν να αποβιβαστούν, άρχισαν να αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με την ιατρική ομάδα που απέστειλαν στο πλοίο οι ιταλικές αρχές, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο αποβίβασης όλων των παράνομων μεταναστών και προσφύγων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όλοι οι διασωθέντες είναι σε ασφαλή περιοχή, και όχι καταμεσής της θάλασσας. Δεν δεχόμαστε μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από κανέναν» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.