Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κίνα η υπόθεση νοσηλευτή, ο οποίος χρησιμοποίησε την ίδια βελόνα για τη διενέργεια εξετάσεων φυματίωσης σε 78 μαθητές, παραβιάζοντας τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας.

Το περιστατικό καταγράφηκε την Τρίτη (27/10) σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην κομητεία Κανγκπίνγκ, στην επαρχία Λιαονίνγκ.

Οι μαθητές υποβάλλονταν σε προληπτικό έλεγχο για φυματίωση, κατά τον οποίο εγχέεται μικρή ποσότητα ουσίας στο δέρμα, ώστε να διαπιστωθεί πιθανή μόλυνση.

Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές, ο νοσηλευτής δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία απαιτείται διαφορετική βελόνα για κάθε παιδί.

Δημοσιεύματα των Caixin και HK01 αναφέρουν ότι η ίδια βελόνα χρησιμοποιήθηκε και στους 78 μαθητές, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των γονέων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο ζητώντας εξηγήσεις από τον διευθυντή.

Η επαναχρησιμοποίηση βελονών μπορεί να οδηγήσει σε μετάδοση λοιμώξεων μέσω του αίματος, όπως ο HIV και η ηπατίτιδα.

Οι μαθητές υποβλήθηκαν σε ειδικές εξετάσεις, με τα πρώτα αποτελέσματα να μην εντοπίζουν κάποια νόσο.

Παράλληλα, συγκροτήθηκε επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ εξετάζεται η επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων στους υπευθύνους.

Την ίδια στιγμή, τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram