ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Κομισιόν πραγματοποίησε την 3η πληρωμή του πακέτου χρηματοοικονομικής βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Συνολικά η στήριξη προς την Ουκρανία ανέρχεται σε περίπου 68 δισ. ευρώ

Η Κομισιόν πραγματοποίησε την 3η πληρωμή του πακέτου χρηματοοικονομικής βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου, την τρίτη πληρωμή 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ στο πλαίσιο του πακέτου Μακροοικονομικής Χρηματοοικονομικής Βοήθειας (MFA) για την Ουκρανία, αξίας έως 18 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ΕΕ επιδιώκει να βοηθήσει την Ουκρανία να καλύψει τις άμεσες χρηματοδοτικές της ανάγκες με σταθερή, προβλέψιμη και σημαντική οικονομική στήριξη το 2023, επισημαίνει η Κομισιόν.

Αυτή η υποστήριξη θα βοηθήσει την Ουκρανία να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις και να διατηρήσει τη λειτουργία των βασικών δημόσιων υπηρεσιών, όπως νοσοκομεία, σχολεία και στέγαση για άτομα που μετεγκαταστάθηκαν.

Τονίζεται επίσης ότι θα επιτρέψει επίσης στην Ουκρανία να διασφαλίσει τη μακροοικονομική σταθερότητα και να αποκαταστήσει κρίσιμες υποδομές που καταστράφηκαν από τη Ρωσία στον επιθετικό της πόλεμο, όπως ενεργειακές υποδομές, συστήματα ύδρευσης, δίκτυα μεταφορών, δρόμοι και γέφυρες.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι «η Ουκρανία αποκρούει με επιτυχία την επιθετικότητα της Ρωσίας και ταυτόχρονα προωθεί ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για το μέλλον της. Οι γενναίοι άνθρωποι της Ουκρανίας θέλουν η καθημερινότητά τους να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική.

Με την τρίτη δόση 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ και συνολικά 18 δισεκατομμύρια ευρώ σε Μακροοικονομική Χρηματοοικονομική Βοήθεια, η ΕΕ συνεισφέρει ουσιαστικά για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, θα διατηρήσει τη λειτουργία των νοσοκομείων και των σχολείων και θα μπορέσει να αποκαταστήσει τις υποδομές της».

Η σημερινή πληρωμή έρχεται αφού η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η Ουκρανία συνέχισε να σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο ως προς την εφαρμογή των συμφωνημένων όρων πολιτικής και συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων, οι οποίες αποσκοπούν στη διασφάλιση της διαφανούς και αποτελεσματικής χρήσης των κεφαλαίων.

Η Ουκρανία σημείωσε ιδιαίτερα σημαντική πρόοδο για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τη βελτίωση της λειτουργίας του συστήματος φυσικού αερίου και την προώθηση ενός καλύτερου επιχειρηματικού κλίματος. Αυτό το πόρισμα θα επιτρέψει επίσης την εκταμίευση δύο περαιτέρω μηνιαίων πληρωμών ύψους 1,5 δισ. ευρώ εκάστη τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, η στήριξη προς την Ουκρανία και τους Ουκρανούς ανέρχεται σε περίπου 68 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό περιλαμβάνει οικονομική, ανθρωπιστική υποστήριξη, προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης και στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία από την ΕΕ, τα κράτη μέλη και τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και πόρους που διατίθενται για να βοηθήσουν τα κράτη μέλη να καλύψουν τις ανάγκες των Ουκρανών που διαφεύγουν από τον πόλεμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.