ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η παραμονή των Χριστουγέννων ανά τον κόσμο (φώτο)

Οι πόλεις του κόσμου έχουν στολιστεί με μπάλες και φωτάκια

Η παραμονή των Χριστουγέννων ανά τον κόσμο (φώτο)

Σε κάποιες πρωτεύουσες του κόσμου είναι ήδη 25 Δεκεμβρίου, ενώ άλλες βρίσκονται σε αναμονή για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Οι πόλεις του κόσμου έχουν στολιστεί με μπάλες, χριστουγεννιάτικα δέντρα και άγιους Βασίληδες, ενώ οι δρόμοι φωτίζονται με πολύχρωμα λαμπάκια σε γιορτινό κλίμα.

Σε κάθε μεριά της Γης οι άνθρωποι περιμένουν να έρθει το βράδυ, για να μετρήσουν αντίστροφα πριν τα μεσάνυχτα και να αγκαλιαστούν, ανταλλάσσοντας ευχές και δώρα για την ημέρα των Χριστουγέννων.

Στην Ελλάδα τα παιδάκια βγαίνουν στους δρόμους από το πρωί και λένε τα κάλαντα, ενώ σε άλλες περιοχές του κόσμου υπάρχουν άλλα έθιμα.

Σε διάφορα μέρη του κόσμου, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με παραδοσιακά έθιμα. Στη Μεγάλη Βρετανία, τα παιδιά κρεμούν τις κάλτσες τους στο πλαίσιο του κρεβατιού τους.

Στην Ισλανδία, τα παιδιά περιμένουν 13 δωράκια από τα ξωτικά Γιούλε Λαντς. Στη Γερμανία, οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι συνώνυμες με τη γιορτή, ενώ στο Μεξικό γιορτάζεται η Νοτσεμπουένα με φαγητό, τραγούδια και χορό.

Στην Αυστραλία, όπου τα Χριστούγεννα συμπίπτουν με το καλοκαίρι, οι άνθρωποι προτιμούν το μπάρμπεκιου στην παραλία αντί για χειμερινές δραστηριότητες. Στον Καναδά, ωστόσο, φέτος δεν υπάρχει χιόνι.

Ανά τον κόσμο, παρατηρούνται διάφορα έθιμα, όπως η φάτνη σε πολλές δυτικές χώρες και το παραδοσιακό τραπέζι των Ουκρανών με νηστίσιμα πιάτα.

Σε άλλες περιοχές, όπως η Καταλονία, πέρα από τις «ζωντανές φάτνες», με πραγματικούς ανθρώπους, συναντάμε τον παραδοσιακό χαρακτήρα του Caganer, που συχνά χρησιμοποιείται για σάτιρα πολιτικών και διασήμων προσώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.