ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Βουλγαρία δεν θα κλείσει τον αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Σερβία

Αν και η ίδια δεν λαμβάνει φυσικό αέριο

Η Βουλγαρία δεν θα κλείσει τον αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Σερβία

Η Βουλγαρία δεν θα σταματήσει τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου στη Σερβία. Αυτό είπε σε συνέντευξή της στο βουλγαρικό ραδιόφωνο η κυβερνητική εκπρόσωπος Λένα Μπορισλάβοβα. 

«Η Βουλγαρία είναι ένα δίκαιο κράτος μέλος. Δεν θα παραβιάσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Θα παραμείνουμε δίκαιο συμβαλλόμενο μέρος αυτής της συμφωνίας», είπε η Μπορισλάβοβα.

Την Τρίτη, η ρωσική Gazprom διέκοψε μονομερώς τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία. Ο λόγος για αυτό είναι η άρνηση της Βουλγαρίας και άλλων χωρών της ΕΕ να πληρώσουν για το φυσικό αέριο σε ρούβλια , καθώς αυτό είναι αντίθετο με τις μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας.

Η Βουλγαρία λαμβάνει σχεδόν το 80% του φυσικού αερίου που καταναλώνει από την Gazprom Export. 

Ο κύριος λόγος αυτής της εξάρτησης είναι η ημιτελής ακόμη σύνδεση φυσικού αερίου με την Ελλάδα, η κατασκευή της οποίας σχεδιάστηκε πριν από περισσότερα από 10 χρόνια.

Η διασύνδεση θα πρέπει να ξεκινήσει να λειτουργεί στα μέσα του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας. Σύμφωνα με αυτό, η Βουλγαρία μπορεί να λάβει περισσότερες ποσότητες από τις συμφωνημένες παραδόσεις από το Αζερμπαϊτζάν.

Η Βουλγαρία κατασκεύασε το βουλγαρικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream σε μόλις ένα χρόνο, ο οποίος προμηθεύει ρωσικό αέριο από την Τουρκία στη Σερβία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η διαδρομή είναι ο διάδοχος της ελληνικής τραγωδίας που ακούει στο όνομα «South Stream» (οι κυβερνήσεις Γ.Παπανδρέου και Α.Σαμαρά ακύρωσαν τον South Stream και αρνήθηκαν η Ελλάδα να γίνει κόμβος μεταφοράς φυσικού αερίου και άφησαν την χρυσή ευκαιρία στην… Τουρκία!) κύριος στόχος του οποίου είναι η Ρωσία να παρακάμψει την Ουκρανία στη διαμετακόμιση φυσικού αερίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.