Ιαπωνία: Ένας νεκρός και 21 τραυματίες από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ

Τουλάχιστον τρία κτίρια καταστράφηκαν με δύο ανθρώπους να παγιδεύονται μέσα σε αυτά

Ιαπωνία: Ένας νεκρός και 21 τραυματίες από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός έπληξε το πρωί της Παρασκευής την κεντρική Ιαπωνία, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον ένα νεκρό και 21 τραυματίες, ενώ κατέρρευσαν πολλά κτίρια.

Ο σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών (αρχικά είχε υπολογιστεί στα 6,3R) έπληξε την κεντρική περιοχή Ισικάουα το απόγευμα σε βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι οποίες δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο δήλωσε στους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα Τόκιο ότι αναφέρθηκε ένας νεκρός και ότι υπάρχουν “πολλαπλές αναφορές για κτίρια που κατέρρευσαν”.

Το θύμα έπεσε από μια σκάλα, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος διαχείρισης κρίσεων στο Σουζού, προσθέτοντας ότι άλλοι 21 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η τοπική υπηρεσία αντιμετώπισης πυρκαγιών και καταστροφών δήλωσε ότι τουλάχιστον τρία κτίρια είχαν καταστραφεί με δύο ανθρώπους παγιδευμένους μέσα σε αυτά.

Ο ένας ανασύρθηκε από τα συντρίμμια και στάλθηκε στο νοσοκομείο και οι διασώστες αναζητούσαν τον άλλο.

Η Παρασκευή ήταν δημόσια αργία στην Ιαπωνία, μέρος μιας σειράς ρεπό που είναι γνωστά ως «Χρυσή Εβδομάδα», μια εποχή κατά την οποία πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν για αναψυχή ή για να επισκεφθούν την οικογένειά τους.

Τα δρομολόγια των τρένων Shinkansen διακόπηκαν μεταξύ των πόλεων Ναγκάνο και Καναζάουα, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, αλλά συνεχίστηκαν λιγότερο από δύο ώρες αργότερα, σύμφωνα με τους Ιαπωνικούς Σιδηροδρόμους.

Ο Ιάπωνας υπουργός πρόληψης καταστροφών Κοΐτσι Τάνι δήλωσε ότι υπάρχουν αναφορές για πολλαπλές κατολισθήσεις και ότι ορισμένοι κάτοικοι έχουν καταφύγει σε καταφύγια εκκένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.