Έχουν περάσει ήδη τέσσερις ημέρες

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Ινδία για τη διάσωση ενός 10χρονου κωφάλαλου παιδιού που έπεσε πριν από τέσσερις ημέρες σε πηγάδι σχεδόν 25 μέτρων. 

Ο Ραχούλ Σάχου έπεσε στο πηγάδι ενώ έπαιζε την Παρασκευή στην αυλή του σπιτιού της οικογένειάς του, στο κρατίδιο Τσατισγκάρ.

Εκσκαφείς και γερανοί έχουν πλέον επιστρατευτεί για τον απεγκλωβισμό του παιδιού, προκειμένου να δημιουργήσουν τούνελ στη βάση του πηγαδιού, εύρους μόλις λίγων μέτρων.

Ωστόσο, τις προσπάθειες των διασωστών δυσχεραίνουν τόσο η κακοκαιρία όσο και τα δηλητηριώδη φίδια και οι σκορπιοί που έχουν εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της εκσκαφής.

Ο Σάχου «ανταποκρίνεται καλά» στους διασώστες, ενώ μια κάμερα παρακολουθεί τις κινήσεις και την κατάστασή του, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής Vijay Agrawal.

«Είναι μεγαλύτερη η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, καθώς το παιδί δεν μπορεί ούτε να ακούσει ούτε να μιλήσει» σημείωσε ο ίδιος.

Μια σωλήνα οξυγόνου προμηθεύει φρέσκο αέρα στο παιδί, στο οποίο έστειλαν μπανάνες να φάει.

Τα ακάλυπτα πηγάδια είναι κοινό φαινόμενο στα αγροτικά χωριά της ινδικής υπαίθρου ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά που αποβαίνουν μοιραία ιδίως για μικρά παιδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS: