ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Μακελειό με μαζικούς πυροβολισμούς – Τέσσερις νεκροί στο Τζάκσονβιλ

«Μισούσε τους μαύρους ο δράστης» τόνισε ο σερίφης

ΗΠΑ: Μακελειό με μαζικούς πυροβολισμούς – Τέσσερις νεκροί στο Τζάκσονβιλ

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν απόψε σε περιστατικό μαζικών πυροβολισμών που σημειώθηκε σε κατάστημα στην καρδιά του Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα, με ένοπλο να σκοτώνει τρεις Αφροαμερικανούς και στη συνέχεια να αυτοκτονεί.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο ύποπτος οχυρώθηκε στο κατάστημα, κατά τη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης με την αστυνομία.

Η δήμαρχος Ντόνα Ντίγκαν δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το περιστατικό των «μαζικών πυροβολισμών», όπως το αποκάλεσε. Η ίδια έσπευσε στο σημείο επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Οι άνθρωποι σε αυτήν την κοινότητα, πληγώνονται και έχουν κάθε δικαίωμα. Ξέρετε, αυτό δεν έχει νόημα. Είμαι πολύ, πολύ θυμωμένη αυτή τη στιγμή», είπε η δημοτική σύμβουλος του Τζάκσονβιλ, Τζου ‘Κόμπι Πίτμαν στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο.

«Είχε φυλετικό μίσος ο δράστης»

Ο δράστης υποκινήθηκε από «φυλετικό μίσος», ανακοίνωσε σήμερα ο σερίφης Τ.Κ. Γουότερς.

«Μισούσε τους μαύρους», τόνισε ο σερίφης του Τζάκσονβιλ για τον δράστη της χθεσινής επίθεσης στην πολυπληθέστερη πόλη της Φλόριντας.

Τον περιέγραψε ως «λευκό άνδρα, περίπου 20 ετών», χωρίς να τον κατονομάσει, εκτιμώντας πως έδρασε μόνος. Φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ήταν οπλισμένος με πιστόλι Glock και τυφέκιο τύπου AR-15 στο οποίο ήταν χαραγμένες σβάστικες, ανέφερε.

Είχε συντάξει «αρκετά μανιφέστα» για τα μέσα ενημέρωσης, τους γονείς του και την αστυνομία, στα οποία εξέφραζε το μίσος που έτρεφε για τους μαύρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα εγκλήματα που υποκινούνται από φυλετικό μίσος αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για το FBI», τόνισε από την πλευρά της η ειδική πράκτορας Σέρι Ονκς, εξηγώντας πως έχουν σκοπό να απειλήσουν και να εκφοβίσουν μια ολόκληρη κοινότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.