ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ΗΠΑ: «Όχι» από τον δήμο του Σαν Φρανσίσκο στα «αστυνομικά ρομπότ» που σκοτώνουν

Δεν υιοθέτησαν τελικά πρόταση που προέβλεπε τη χρήση ρομπότ δολοφόνων από την τοπική αστυνομία

ΗΠΑ: «Όχι» από τον δήμο του Σαν Φρανσίσκο στα «αστυνομικά ρομπότ» που σκοτώνουν

Απέφυγε τελικά το δημοτικό συμβούλιο του Σαν Φρανσίσκο να υιοθετήσει πρόταση που προέβλεπε τη χρήση από την τοπική αστυνομία της πόλης ρομπότ ικανών να σκοτώνουν.

Τα «ρομπότ δολοφόνοι», τα οποία θα χρησιμοποιούνταν σε κάποιες ακραίες καταστάσεις, όπως τρομοκρατικές ενέργειες ή περιστατικά μαζικών πυροβολισμών, έχουν προκαλέσει έντονη διαμάχη στο δημοτικό συμβούλιο της αμερικανικής πόλης, το οποίο είχε φανεί να διάκειται θετικά προς τη χρήση τους την προηγούμενη εβδομάδα.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, παρά τις ηθικές μου αναστολές, υποστήριξα τη νομοθεσία, όμως μέσα σε αυτή την εβδομάδα έπαψα να νιώθω καλά με το θέμα. Δεν πιστεύω ότι οπλισμένα και τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ θα μας κάνουν πιο ασφαλείς», δήλωσε χθες, Τρίτη, ο Γκόρντον Μαρ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Σαν Φρανσίσκο. Τελικά το δημοτικό συμβούλιο έκανε ένα βήμα πίσω, εγκρίνοντας νομοθεσία που επιτρέπει στην αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο να αποκτήσει στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά όχι τα ρομπότ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την πρόταση αυτή θα εξετάσει επιτροπή και θα υποβληθεί σε νέα ψηφοφορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.