ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Καναδάς: Μαίνονται εκατοντάδες πυρκαγιές – 19χρονη πυροσβέστρια έχασε τη ζωή της δίνοντας μάχη με τις φλόγες

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της

Καναδάς: Μαίνονται εκατοντάδες πυρκαγιές – 19χρονη πυροσβέστρια έχασε τη ζωή της δίνοντας μάχη με τις φλόγες

Πυρκαγιές μαίνονται σε όλο τον Καναδά με μια νεαρή πυροσβέστρια να ρίχνεται στις φλόγες και να χάνει τη ζωή της σε μια δασική πυρκαγιά στη Βρετανική Κολομβία.

Σύμφωνα με το Γενικό Συνδικάτο Εργαζομένων της Βρετανικής Κολομβίας η 19χρονη σκοτώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ενώ συμμετείχε στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς έξω από την πόλη Ρέβελστοουκ, που απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βανκούβερ.

«Τα νέα από τη Βρετανική Κολομβία, ότι μια πυροσβέστης που μαχόταν θαρραλέα τις πυρκαγιές, έχασε τη ζωή της, είναι σπαρακτικά. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, συλλυπούμαι την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Ο Καναδάς βιώνει ίσως τις χειρότερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία του και οι εκπομπές μικροσωματιδίων έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

Στρατός στο Κεμπέκ

Στο Κεμπέκ αναπτύχθηκε στρατός για να βοηθήσει στις εκκενώσεις κοινοτήτων στον βορρά της επαρχίας αυτής, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Μπιλ Μπλερ, που είναι αρμόδιος για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Στη Βρετανική Κολομβία, περίπου 2.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με περισσότερες από 350 πυρκαγιές. Οι αρχές ζήτησαν να σταλούν άλλοι 1.000 πυροσβέστες στην περιοχή για να βοηθήσουν στην προσπάθεια. Από τις αρχές του έτους μόνο στην επαρχία αυτή έχουν γίνει αποκαΐδια 12 εκατομμύρια στρέμματα δάσους, έκταση πολύ μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της δεκαετίας, που είναι στα 760.000 στρέμματα καμένης έκτασης ετησίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι υψηλές θερμοκρασίες προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν στη Βρετανική Κολομβία. Η κατάσταση επιτείνεται και από την έλλειψη βροχοπτώσεων, με τις αρχές να σημειώνουν ότι η ξηρασία έχει φτάσει σε «πρωτοφανή» επίπεδα φέτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.