ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Κυβερνήτρια Νέου Μεξικού: «Μπορούμε να παραβιάζουμε το Σύνταγμα για χάρη της ασφάλειας»!

Μετά την επιστολή των Δημοκρατικών στα ΜΜΕ να λογοκρίνουν τους Ρεπουμπλικανούς

Κυβερνήτρια Νέου Μεξικού: «Μπορούμε να παραβιάζουμε το Σύνταγμα για χάρη της ασφάλειας»!

Ανησυχία προκαλούν στις ΗΠΑ οι δηλώσεις της κυβερνήτριας του Νέου Μεξικού Μισέλ Γκρίσαμ, ότι τα συνταγματικά δικαιώματα μπορούν να παραβιαστούν από την πολιτική εξουσία και πως υπάρχει περιορισμός στην ελευθερία του λόγου!

Η Μισέλ Γκρίσαμ, η οποία ανήκει στους Δημοκρατικούς, πρόσφατα εξέδωσε διαταγή με την οποία αναστέλλει το δικαίωμα να οπλοφορούν δημόσια σε όλη την Αλμπουκέρκη και την κομητεία για τουλάχιστον 30 ημέρες, ως απάντηση σε ένα κύμα ένοπλης βίας, παραβιάζοντας έτσι το συνταγματικό δικαίωμα των κατοίκων της Πολιτείας.

Η δεύτερη τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ δίνει στους Αμερικανούς το δικαίωμα να φέρουν όπλα και περίπου το ένα τρίτο των ενηλίκων των ΗΠΑ δηλώνουν ότι κατέχουν προσωπικά όπλο.

Η Μισέλ Γκρίσμα ισχυρίστηκε πως αναγκάστηκε να ενεργήσει αντισυνταγματικά λόγω των πρόσφατων πυροβολισμών, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου ενός 11χρονου αγοριού έξω από ένα γήπεδο μπέιζμπολ αυτή την εβδομάδα.

Όπως δήλωσε:

«Κανένα συνταγματικό δικαίωμα κατά την άποψή μου, -συμπεριλαμβανομένου του όρκου μου, δεν προορίζεται να είναι απόλυτο. Υπάρχουν περιορισμοί στην ελευθερία του λόγου, υπάρχουν περιορισμοί στις ελευθερίες μου.

Σε αυτή την έκτακτη ανάγκη πρέπει να γίνει η συζήτηση για το αν θα πρέπει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον».

Η συμπεριφορά των Δημοκρατικών το τελευταίο έτος έχει προκαλέσει σφοδρές ανησυχίες ακόμα και για το κλίμα μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές του 2024.

Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε ο Λευκός Οίκος ο οποίος ζήτησε με επιστολή του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «να καταγγείλουν την παραπληροφόρηση» που διεξάγουν οι Ρεπουμπλικανοί «σε βάρος του προέδρου Τζο Μπάιντεν».

Με την επιστολή αυτή δίνουν οδηγίες στα ΜΜΕ να ακούν και να προωθούν μονάχα την πολιτική εκδοχή των Δημοκρατικών, παραβιάζοντας έτσι τις αρχές της αμερικανικής Δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε την επιστολή αφού ο ρεπουμπλικανός επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας εναντίον του Τζο Μπάιντεν για την παραπομπή του σε δίκη με ερώτημα την καθαίρεση, κατηγορώντας τον πρόεδρο ότι τροφοδοτεί μια «κουλτούρα διαφθοράς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.