
Δεκάδες διαδηλωτές της φιλοπαλαιστινιακής οργάνωσης «Palestine Action» που συγκεντρώθηκαν σήμερα Σάββατο (04/10), στο Λονδίνο, συνελήφθησαν από την αστυνομία.
Οι οργανωτές απέρριψαν αιτήματα της αστυνομίας και της κυβέρνησης να ματαιώσουν τη σημερινή διαδήλωση, μετά τη θανάσιμη επίθεση σε εβραϊκή συναγωγή στο Μάντσεστερ, εξηγώντας πως είχε ανακοινωθεί πριν από την επίθεση ως διαμαρτυρία κατά της απαγόρευσης της Palestine Action στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.
Υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που σημειώθηκε την Πέμπτη (02/10), ο ένας από τα αστυνομικά πυρά.
Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη, έναν συριακής καταγωγής Βρετανό, για τον οποίο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέφερε ότι μπορεί να είχε υιοθετήσει εξτρεμιστική ισλαμιστική ιδεολογία.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ είχε απευθύνει προηγουμένως σήμερα, μέσω του X, έκκληση για ηρεμία λέγοντας:
«Καλώ όλους όσοι σκέφτονται να διαδηλώσουν αυτό το Σαββατοκύριακο να αναγνωρίσουν και να σεβαστούν την οδύνη των Βρετανών Εβραίων.
Είναι μια στιγμή θρήνου. Δεν είναι καιρός για να προκληθεί ένταση και περισσότερος πόνος. Είναι καιρός να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο».
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν διαδηλωτές στην πλατεία Τραφάλγκαρ οι οποίοι έγραφαν συνθήματα σε πανό δηλώνοντας την υποστήριξή τους στην Palestine Action, η οποία απαγορεύθηκε τον Ιούλιο όταν μέλη της διείσδυσαν σε αεροπορική βάση και προκάλεσαν ζημιές σε στρατιωτικά αεροπλάνα.
Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν σε άλλο επεισόδιο αφού ύψωσαν ένα πανό της Palestine Action στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ έξω από το Κοινοβούλιο.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.