ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Λονδίνο: Χάος στα νοσοκομεία – Κράσαραν οι υπολογιστές λόγω καύσωνα

Τα ψηφιακά αρχεία των ασθενών δεν έχουν ανανεωθεί από τις 19 Ιουλίου

Λονδίνο: Χάος στα νοσοκομεία – Κράσαραν οι υπολογιστές λόγω καύσωνα

Δύο από τα κορυφαία νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου χρειάστηκε να ακυρώσουν επεμβάσεις, να ματαιώσουν ιατρικά ραντεβού και να μεταφέρουν ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση σε άλλα κέντρα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, μετά την κατάρρευση των υπολογιστικών συστημάτων τους στο αποκορύφωμα του κύματος καύσωνα του περασμένου μήνα. 

Το «κρασάρισμα» του ΙΤ στα νοσοκομεία Guy’s και St Thomas’ hospitals στο Λονδίνο, προκάλεσαν χάος τόσο για γιατρούς όσο και για ασθενείς, εγείροντας φόβους για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε κέντρα δεδομένων που συλλέγουν και αποθηκεύουν ιατρικά, οικονομικά, δημόσιου τομέα στοιχεία.

Ο διοικητής του ιδρύματος (στο οποίο εντάσσονται αμφότερα τα νοσοκομεία), καθηγητής Ίαν Αμπς, εξέδωσε ανακοίνωση απολογίας για την κατάρρευση των ηλεκτρονικών συστημάτων, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά σοβαρή».

Χωρίς πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία, οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να διαπιστώσουν πώς ανταποκρίνονταν οι ασθενείς στις θεραπείες. «Κινούμαστε στα τυφλά. Το να παίρνουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα εργαστήρια ήταν ο απόλυτος εφιάλτης με τους επιστάτες να πηγαινοφέρνουν χαρτιά από και προς τα εργαστήρια» αναφέρει γιατρός του Σεν Τόμας.

«Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι συχνά δε διευκρίνιζαν πού βρισκόταν ένας ασθενής στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα οι μεταφορείς και το προσωπικό των εργαστηρίων να περιφέρονται στους διαδρόμους αναζητώντας στα τυφλά για έναν ασθενή. Ήταν ένα χάος» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η απώλεια των ψηφιακών αρχείων σήμαινε επίσης οι έλεγχοι δεδομένων που συνήθως βοηθούσαν στην αποτροπή λαθών, ήταν ανύπαρκτοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα ψηφιακά αρχεία των ασθενών δεν έχουν ανανεωθεί από τις 19 Ιουλίου. Ενώ οι χημειοθεραπείες καρκινοπαθών ακυρώθηκαν την τελευταία στιγμή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.